Burleskikirja_kansi .jpg

MARISSA MEHR: BURLESKIKIRJA – JOHDATUS LIIOITTELUN TAITEESEEN


Burleski on kymmenen viime vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Suomessa ja synnyttänyt rikkaan oman kulttuurinsa. Burleskikirja on ensimmäinen suomalainen kirja aiheesta. Kattava ja kauniisti kuvitettu tietokirja esittelee lajin historiaa ja tyylejä, tutustuttaa lukijansa showponin arkeen, suurimpiin legendoihin ja kotimaisiin nykytekijöihin. Lisäksi avataan burleskin yhteiskunnallista ja poliittista potentiaalia aina kehopositiivisuudesta ilmastonmuutokseen.

 

ISBN 978-952-7144-86-2 (sidottu)
SIVUMÄÄRÄ 263
KANSI Sanna-Reeta Meilahti
JULKAISUPÄIVÄ 11.05.2019

Marissa Mehr on kirjailija, kriitikko ja väitöskirjatutkija, joka on aiemmin julkaissut romaanin, esseistisen matkaoppaan ja laajasti lyhyempiä tekstejä, kuten esseitä. Hän on yksi Suomen harvoista burleskikriitikoista. Hän on myös esiintynyt nimellä Norma Chardonnay-Shampanskaja.  Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi  Pressikuvat > Kansi  I  Kuva 1  I  Kuva 2  I Kuvat: Meri Björn.

Marissa Mehr on kirjailija, kriitikko ja väitöskirjatutkija, joka on aiemmin julkaissut romaanin, esseistisen matkaoppaan ja laajasti lyhyempiä tekstejä, kuten esseitä. Hän on yksi Suomen harvoista burleskikriitikoista. Hän on myös esiintynyt nimellä Norma Chardonnay-Shampanskaja.

Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Pressikuvat > Kansi I Kuva 1 I Kuva 2 I Kuvat: Meri Björn.