Eloonjäämisoppi.jpg

RIINA MATTILA: ELOONJÄÄMISOPPI

“Kun jokin menee yli sietokyvyn, ylittää näkymättömän, jokaiselta löytyvän henkilökohtaisen halkeamispisteen, mieli tilttaa, eikä se tunnista käskyä Ctrl+Alt+Delete. Ruutu pysyy mustana, mieli sen takana vaihtaa kanavaa. Aivot alkavat rakentaa muuria nykyhetken ja traumaattisten muistojen välille, jotta ihminen voi sillä aikaa jatkaa selviytymistä.”

Kun Riina Mattila oli 13-vuotias, hänen kaverinsa raiskasi hänet. Se jätti trauman, jota Mattila käsittelee edelleen. Eloonjäämisoppi on vaikea ja kipeä, omakohtainen tarina. Se on kuitenkin myös kirkas ja koskettava kertomus kasvamisesta, kärsimisestä, identiteetistä ja eloonjäämisestä. Kirja tarjoaa myös konkreettista tietoa traumasta toipuville ja ihmisille heidän lähellään. 

 

ISBN 978-952-352-002-8 (sidottu)
SIVUMÄÄRÄ 207
KANSI Anna-Mari Tenhunen
JULKAISUPÄIVÄ 05.09.2019

Riina Mattila asuu Rovaniemellä ja rakastaa talvea. Hänen esikoisromaaninsa Järistyksiä tuli toiseksi WSOY:n kirjoituskilpailussa ja oli ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi.  Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi  Pressikuvat > Kansi  I  Kuva 1  I  Kuva 2  I Kuvat: Meri Björn.

Riina Mattila asuu Rovaniemellä ja rakastaa talvea. Hänen esikoisromaaninsa Järistyksiä tuli toiseksi WSOY:n kirjoituskilpailussa ja oli ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi.

Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Pressikuvat > Kansi I Kuva 1 I Kuva 2 I Kuvat: Meri Björn.