Eräitähuomioita_kansi.jpg

SAKARI PIIPPO: ERÄITÄ HUOMIOITA SUOMEN POLIITTISESTA JÄRJESTELMÄSTÄ

Sakari Piippo työskenteli valtioneuvoston kanslian valokuvaajana, kun hän alkoi kuvata huvikseen myös poliitikkojen vähemmän mairittelevia yksityiskohtia: vinoja solmioita ja umpeen solmittuja kengännauhoja. Kuvasarja aiheutti kohun, koska ministeriö yritti jälkikäteen kieltää niiden julkaisemisen. Piippo oli osunut johonkin olennaiseen. Hän jatkoi kuvaamalla kunnanvaltuustoja sekä vaaleja. 

Kuvista syntyi dokumentaarinen trilogia Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä. Kuvaessee paljastaa karulla ja liikuttavallakin tavalla, miten hauras on järjestelmä, jolle yhteiskuntamme perustuu. Se katsoo läheltä, mutta lempein silmin politiikan arkipuurtamista ja avaa ovet politiikan instituutioihin, rakenteisiin ja rituaaleihin myös Arkadianmäen ulkopuolella. 

Kuvasarjoihin liittyvien esseiden kirjoittajat ovat Ville Blåfield, Vappu Kaarenoja ja Silvia Hosseini.
 

ISBN 978-952-352-018-9 (sidottu)
SIVUMÄÄRÄ 302
KANSI Anna-Mari Tenhunen
JULKAISUPÄIVÄ 10.09.2019

Sakari Piippo on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on opiskellut visuaalista journalismia Tampereen yliopistossa ja visuaalista tarinankerrontaa Danish School of Media and Journalismissa. Hän on osa valokuvaajien 11-kollektiivia.  Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi  Pressikuvat > Kansi  I  Kuva 1  I Kuva: Sakari Piippo

Sakari Piippo on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on opiskellut visuaalista journalismia Tampereen yliopistossa ja visuaalista tarinankerrontaa Danish School of Media and Journalismissa. Hän on osa valokuvaajien 11-kollektiivia.

Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Pressikuvat > Kansi I Kuva 1 I Kuva: Sakari Piippo