V. S. Luoma-aho

delete


Häiritsevää lyhytproosaa

Kiitetyn runoilijan proosateos sisältää häiritsevää lyhytproosaa, joka venyttää nerokkaasti tekstin ja lajien rajoja.


  • 135 pages
  • 2021
  • 27,90 €

Häiritsevää lyhytproosaa

Kiitetyn runoilijan proosateos sisältää häiritsevää lyhytproosaa, joka venyttää nerokkaasti tekstin ja lajien rajoja.

V. S. Luoma-ahon proosateos sisältää tekstiä tekstin tuolta puolen; se juoksuttaa lukijan eteen monologeja, presentaatioita, arvosteluja, tinderbion, HS-kolumnin, sairauspäiväkirjan, dialogeja, proosarunoja ja novelleja, joiden myötä venyy käsitys siitä mikä meissä on ruumista, mikä tekstiä. Deletellä Luoma-aho osoittaa hallitsevansa runouden lisäksi myös proosan virtuoosimaisesti.


V. S. Luoma-aho

V. S. Luoma-aho on runoilija ja kääntäjä, jolta on aiemmin ilmestynyt neljä kiitettyä runokokoelmaa sekä proosateokset Luonteita ja delete. Luoma-aho kuuluu runousosuuskunta Poesian jäseniin. 

isbn 9789523520790
Julkaisupäivä 04.02.2021
Sivumäärä 135
Kirjastoluokka 84.2
Kansi Bifu

Delete tuntuu aidosti tuoreelta. – – Luoma-aho on älyllinen, nopeiden siirtymien ja outojen yhteensulaumien tekijä. Hänen työnsä rikkoo lajirajoja, se siirtyilee lyyrisen, esseistisen ja novellin tai lyhytproosan keinojen välillä.”

– Helsingin Sanomat

 

”delete on vikuroiva kokoelma lyhytproosaa, joka on ryyditetty mustalla huumorilla. – – Novelli toisensa perään piti otteessaan ja houkutteli jatkamaan pidemmälle.”

– Kirjavaruus

“Delete on kokoelma mutta kokonainen, leikkivä, leikittelevä ja täysin totinen, absurdikin. – –  Jos kirjalle ei voi antaa selkeää genreä, se houkuttaa ja vetää puoleensa, on jollain kauniilla tavalla koko maailma kerrallaan ilman pakollista yhteen muottiin typistämistä.”

– Mitä luimme kerran