Suvi Auvinen

Lihan loppu


Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta yksi on jatkanut kasvuaan vuodesta toiseen: kasvissyönti.

Viime vuosina lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka muuttaa jo talouden rakenteita. Miksi näin on tapahtunut, ja mitä se merkitsee tulevaisuudessa? Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla jopa väistämätöntä.


  • 247 pages
  • 2019
  • 8,00 €
Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta yksi on jatkanut kasvuaan vuodesta toiseen: kasvissyönti.

Viime vuosina lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka muuttaa jo talouden rakenteita. Miksi näin on tapahtunut, ja mitä se merkitsee tulevaisuudessa? Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla jopa väistämätöntä.

Mutta mitä lihan loppu tarkoittaa maatalouden, politiikan, terveyden, liiketoiminnan tai yhteiskunnan eläinkuvan kannalta? Tapahtuuko merkittävä muutos teknologian avulla vai asennemaailmassamme? Lihan loppu etsii ratkaisuja aikamme kiireellisimpään kysymykseen: mitä syömme huomenna?


Suvi Auvinen

Suvi Auvinen on toimittaja, kirjailija, aktivisti ja Suomen kenties tunnetuin anarkisti.

isbn 9789527144886
Julkaisupäivä 27.09.2019
Sivumäärä 247
Kirjastoluokka 67.7
Kansi Pinja Meretoja

”Paitsi että se on kattava, selkeä ja ehdottoman tärkeä teos ajasta, jossa elämme ja planeetasta, joka lyhytnäköisten, itsekkäiden ja laiskojen elämäntapojemme kovia laskuja makselee, se puhuttelee minua henkilökohtaisella tasolla enemmän kuin mikään tietokirja todella pitkään aikaan, katsoo suoraan silmiin ja kehottaa toimimaan.”

– Helmi Kekkonen

 

”Auvisen kirja on kuitenkin neutraaliin sävyyn kirjoitettu, hyvin perusteltu ja erittäin kaivattu tietokirja, joka ei ole lainkaan syyllistävä. Tällä tavalla sitä muutosta saadaan aikaan. Lihan loppu ei pelkästään esittele eläintuotteiden epäkohtia vaan se esittää ja pohtii myös erilaisia yhteiskunnallisia ratkaisuja tilanteen muuttamiseksi.”

–Mirka Tuovinen

 

”Tietokirjailija Suvi Auvinen kuvailee uutuuskirjassaan Lihan loppu, miten muistot vaikuttavat ruokavalintoihimme yllättävän paljon, usein jopa enemmän kuin varsinainen maku. – – Polku kestävämpään syömiseen lähtee siitä, että tunnistaa tämän yhteyden. Ja alkaa luoda niitä ihania hyviä hetkiä muunkinlaisen ruuan kuin tuontilihapihvin, halvimman sikanauta-lihapullataikinan tai tanskalaisen joulukinkun ympärille.”

–Petri Korhonen, Seura