Pontus Purokuru, Veikka Lahtinen

Mikä liberalismia vaivaa?


Liberalismin nousu ja tuho

Ajankohtainen teos valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii mitä voi tulla sen jälkeen.


  • 207 pages
  • 2020
  • 29,90 €
Liberalismin nousu ja tuho

Ajankohtainen teos valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii mitä voi tulla sen jälkeen.

Mitä on tapahtunut? Äärioikeisto sulkee rajoja, talouskasvu lähenee nollaa Euroopassa, ilmastokriisi haastaa yhteiskuntajärjestelmän ja ajatuksen edistyksestä, aivotiede ja algoritmit murentavat ihmiskuvaa. Liberalistinen kapitalismi on hallinnut länsimaissa vuosikymmenet, mutta nyt se on kriisissä. Se ei kyennytkään takaamaan työllisyyttä ja talouskasvua, ja elinajanodote on kääntynyt jopa laskuun. Mistä on kysymys ja mitä voi olla odotettavissa tulevaisuudessa?


Veikka Lahtinen

Veikka Lahtinen on toimittaja, kirjailija, filosofi ja aktivisti, joka on julkaissut laajalti tekstejä yhteiskuntafilosofisista aiheista. Hän pitää yhdessä Pontus Purokurun kanssa myös suosittua Mikä meitä vaivaa -podcastia.

Pontus Purokuru

Pontus Purokuru on kirjailija, pop-filosofi ja podcast-artisti, joka tunnetaan mm. Mikä meitä vaivaa? –podcastista. Hänen aiemmat omat teoksensa Täysin automatisoitu avaruusluksushomokommunismi ja Römaani ovat olleet arvostelumenestyksiä. 

isbn 9789523520684
Julkaisupäivä 24.09.2020
Sivumäärä 207
Kirjastoluokka 32.01
Kansi Tero Ahonen

Mikä liberalismia vaivaa? on kärkkäästi piikittelevä ja nopeasti kolahtava kuvaus yhteiskunnasta, joka hajoaa yksilökeskeisyyteensä ja ahneuteensa. Se selittää, miksi juuri nyt kaikki on pielessä emmekä tee asialle mitään.

– Vita Nuova

Kokonaisuudessaan teos nostaa esille vakuuttavan analyysin liberalismin keskeisestä roolista länsimaisessa elämässä. Suositeltavaa lukemista kaikille, jotka ovat kiinnostuneita muuttamaan maailman paremmaksi paikaksi – riippumatta omasta poliittisesta suuntautumisesta.  

– Tutkain