Uutiset Kunnianhimoinen tietokirja päivittää kuvaa suomalaisuudesta

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Kunnianhimoinen tietokirja päivittää kuvaa suomalaisuudesta


Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä
13.10.2022

Kunnianhimoinen tietokirja päivittää kuvaa suomalaisuudesta

Millaista on nykypäivän suomalaisuus? Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä taltioi mixed-suomalaisten kokemuksia ja esittelee antirasismin periaatteita.

Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä käy monipuolisesti läpi antirasismin käsitteistöä ja rasismiin liittyviä ilmiöitä. Se sisältää haastattelujen pohjalta koottuja tarinoita, jotka kuvaavat elävästi ja samaistuttavasti mixed-suomalaisten kokemuksia. Kattavaan tietokirjaan on haastateltu lähes 30 tutkijaa ja 50 mixed-suomalaista.

Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä toimii tietopakettina mixed-identiteetistä Suomessa ja tarjoaa työkaluja omien kokemusten sanoittamiseen.

”Emme osanneet odottaa, kuinka moni samaistui kirjoittamiimme teksteihin ja halusi jakaa meille tarinoita omasta elämästään. Moni kertoi, että he pääsivät ensimmäistä kertaa puhumaan jonkun kanssa aiheista, joiden kanssa he olivat kipuilleet pitkään. Heille oli myös tärkeää, että he saivat jakaa ajatuksiaan ilman selittelyä”, kirjoittajat kertovat.

Kirjoittajat Janina Waenthongkham, Alice Jäske ja Priska Niemi-Sampan ovat antirasismikouluttajia, kasvatus- ja valtiotieteilijöitä sekä suositun Mixed Finns -yhteisön perustajia.