Uutiset Mikä liberalismia vaivaa? valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii, mitä tulee sen jälkeen

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Mikä liberalismia vaivaa? valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii, mitä tulee sen jälkeen


9789523520691 - Kansikuva
30.09.2020

Mikä liberalismia vaivaa? valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii, mitä tulee sen jälkeen

Mitä on tapahtunut? Äärioikeisto sulkee rajoja, talouskasvu lähenee nollaa Euroopassa, ilmastokriisi haastaa yhteiskuntajärjestelmän ja ajatuksen edistyksestä, aivotiede ja algoritmit murentavat ihmiskuvaa.

Liberalistinen kapitalismi on hallinnut länsimaissa vuosikymmenet, mutta nyt se on kriisissä. Se ei kyennytkään takaamaan työllisyyttä ja talouskasvua, ja elinajanodote on kääntynyt jopa laskuun.

Mikä liberalismia vaivaa? paljastaa liberalismin kriisin, historian ja sen vallankäytön välineet. Kirja kysyy, mitkä ovat liberalismin haastajat, kun edistys on muuttunut ahdistukseksi ja kun ilmastokriisi, pandemiat ja äärioikesto moukaroivat taloutta ja ihmiskuvaa. Mitä tulee liberalismin jälkeen?

Pontus Purokuru ja Veikka Lahtinen ovat molemmat toimittajia, kirjailijoita, filosofeja ja aktivisteja, jotka ovat julkaisseet laajalti tekstejä yhteiskuntafilosofisista aiheista. Purokurun aiempia teoksia ovat Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi sekä Römaani. Lahtinen ja Purokuru pitävät myös suosittua Mikä meitä vaivaa -podcastia.