Nerojavaimielipuolia.jpg
Markus Hotakainen  on tietokirjailija ja tiedetoimittaja, joka on erikoistunut tähtitieteeseen ja avaruustutkimukseen. Hän on kirjoittanut laajalti lehtiin ja verkkoon tiedeaiheista sekä julkaissut lukuisia kirjoja.     Arvostelukappaleet ja haastattelut   >   heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Markus Hotakainen on tietokirjailija ja tiedetoimittaja, joka on erikoistunut tähtitieteeseen ja avaruustutkimukseen. Hän on kirjoittanut laajalti lehtiin ja verkkoon tiedeaiheista sekä julkaissut lukuisia kirjoja.

Arvostelukappaleet ja haastattelut > heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Tieteen historia ei ole aina niin suoraviivaista kuin annetaan ymmärtää. Joskus tunnustetuilla tieteen isillä on pimeä puolensa, ja joskus hulluimpienkin propellihattujen ajatuksissa on perää.

Markus Hotakainen esittelee kirjassaan joukon tieteilijöitä, joista ei koulussa kerrota kaikkea. Näiden joukossa on mm. Isaac Newton, joka fysiikan tutkimuksen ohella oli intohimoinen alkemisti, Nikola Tesla, joka yritti kehittää langatonta sähköä, alkoholin nimennyt Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim eli Paracelsus sekä Marsin kanavista ja silloista yksityiskohtaisia piirroksia havaintojensa perusteella laatinut tohtori, professori Leo Brenner, joka myöhemmin paljasti, ettei hän ollut tohtori, professori eikä Leo Brenner, vaan itse asiassa kreivi Spiridon Gopčević Triestestä. Hotakaisen käsittelyssä tieteen historia on yhtä aikaa hillittömän hauskaa erittäin valaisevaa.


ISBN 978-952-7144-28-2
KIRJASTOLUOKKA 16.09
FORMAATTI 134 x 213
SIVUMÄÄRÄ 200
KANSI TUOMO PARIKKA

JULKAISUPÄIVÄ MARRASKUU 2017