Uutiset Oikeilla nimillä tarjoaa modernia seksuaalikasvatusta älypuhelinten aikakaudella

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Oikeilla nimillä tarjoaa modernia seksuaalikasvatusta älypuhelinten aikakaudella


09.12.2020

Oikeilla nimillä tarjoaa modernia seksuaalikasvatusta älypuhelinten aikakaudella

Suositun seksologin Marja Kihlströmin Oikeilla nimillä on vanhemmille ja kaikille kasvattajille tarkoitettu opas, joka tarjoaa pohjan terveelle suhteelle seksuaalisuuteen ja itseen jo lapsesta saakka.

Seksi tulee lasten silmille yhä aikaisemmin, ja pornoa on mahdoton välttää älypuhelinten maailmassa. Oikeilla nimillä on ensimmäinen tämän ajan seksuaalikasvatusopas, joka auttaa suunnistamaan valtavan tietomäärän keskellä. Kirja myös herättää kasvattajia tarkastelemaan seksuaalihistoriaansa ja suhtautumista omaan seksuaalisuuteen.

– Seksuaalikasvatusta tapahtuu koko ajan, halusimme tai emme. Siksi aikuisen on tärkeää pysähtyä tarkastelemaan omia asenteitaan ja arvojaan seksuaalisuutta kohtaan. Lapset ja nuoret tarvitsevat ympärilleen aikuisia, jotka puhuvat seksuaalisuudesta oikeilla nimillä ja joille voi puhua, Kihlström kommentoi.

Lisäksi kirjaa syventävät eri alojen asiantuntijoiden näkemykset seksuaalikasvatuksesta.

– Uskon, että seksuaalikasvatus voi vaikuttaa valtavasti siihen, miten omaan kehoomme, sen viesteihin, tarpeisiin ja mieltymyksiin suhtaudumme. Seksuaalikasvatuksella on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa hyvinvointiin kuin yhdelläkään karkkilakolla, kuntokuurilla tai laihduttamisella. Seksuaalikasvatuskirjaa aikuisille todella tarvitaan, Syömishäiriöliiton SYLI ry:n asiantuntija Katri Mikkilä sanoo.

Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja yhteisöpedagogi. Hänet tunnetaan muun muassa Iso O -kirjasarjastaan, televisiojuontajana sekä Puhu muru -Instagram-tilistään (@puhumuru) ja -podcastistaan. Marja on päättänyt puhua lempeästi ja ymmärrettävästi asioista, joista on totuttu vaikenemaan.