olesinälogo.jpg
 
 

KILPAILU

HUOM! OSALLISTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Kosmoksen ja Seta ry:n Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille on käynnistynyt

Kirjallisuus kaipaa moninaisempia ääniä ja identiteettejä, jotka kyseenalaistavat juurtuneita käsityksiä. Seta ry:n ja Kosmoksen järjestämä kirjoituskilpailu on avoin kaikille alle 30-vuotiaille sateenkaarinuorille (=nuori, joka määrittelee itsensä kuuluvaksi jollain tavalla seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. ks. Sateenkaarisanasto). Kilpailun teema on *ole sinä: mikä on sinun äänesi ja mitä se haluaa kertoa? Aiheen lähestymistapa on vapaa. Osallistua voi romaani-, novelli- tai runokäsikirjoituksella. Aiemmat julkaisut eivät ole osallistumisen esteenä, mutta kilpailuun lähetetystä käsikirjoituksesta ei saa olla kustannussopimusta.

*Tekstin ei tarvitse käsitellä seksuaalisuutta, sukupuolta tai identiteettiä. Riittää, että kirjoittaja määrittelee itsensä sateenkaarinuoreksi. Aiheen rajaus on vapaa.

PALKINNOT

Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 26.10. Kilpailun järjestäjillä on oikeus julkaista kolme parasta tekstiä tai osia niistä verkossa. Kolmelle palkitulle ilmoitetaan viimeistään 15.10. Muille kilpailuun osallistuneille ei erikseen ilmoiteta sijoitusta.

I Palkinto: 1000€ ja käsikirjoituksen jatkotyöstäminen Kosmoksen kustantajan kanssa.
II Palkinto: 300€
III Palkinto: 200€
Kaikki kolme finalistia saavat Lushin sponsoroiman tavarapalkinnon. Lisäksi finalistit saavat palautteen tuomaristolta.

OSALLISTUMISOHJEET

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.9.2018. Täytä verkossa osallistumislomake ja lataa sen liitteeksi käsikirjoitus. Käsikirjoitusten pituutta ei ole rajoitettu. Jos osallistut novelleilla tai runoilla, ei tekstien määrää ole rajoitettu, mutta niiden on muodostettava kokonaisuus. Merkitse kokoelmasta erikseen mielestäsi edustavin teksti. Myös keskeneräiset tekstit huomioidaan. Tuomaristo käsittelee tekstit nimettöminä puolueettomuuden takaamiseksi, joten jätäthän merkitsemättä nimesi ja yhteystietosi varsinaiseen käsikirjoitustiedostoon. Suositeltu tiedostomuoto on pdf. Nimeä tiedosto teoksen nimen mukaan.

TUOMARISTO

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Esikarsinnan suorittavat Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kustantaja Mikko Aarne sekä kustannustoimittaja Anni Moilanen.

JÄRJESTÄJÄT

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Seta ajaa sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämistä, oikeutta itsemäärittelyyn ja oman äänen kuulumiseen yhteiskunnassa.
Kosmos on vuonna 2015 perustettu kirjakustantamo, jonka tavoitteena on tehdä vaikuttavaa ja laadukasta kirjallisuutta, nostaa esiin erilaisia ääniä ja kertoa tarinoita, jotka kiinnostavat juuri nyt. Kosmoksen kirjoja ovat mm. Paperi T:n runokokoelma post-alfa, Anni Saastamoisen Depressiopäiväkirjat ja Johanna Vehkoon sekä Emmi Niemisen sarjakuvateos Vihan ja inhon internet.

#OleSinä Helsingin kirjamessuilla

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 26.10. kello 13:30–14:00 KirjaKallio-lavalla. Lisäksi ohjelmassa keskustellaan kirjoittamisesta, kirjallisuuden moninaisuudesta ja oman äänen löytämisestä yhdessä KirjaKallion ohjelmaa järjestävien Kallion lukiolaisten kanssa. Ohjelmassa mukana tuomarit Jani Toivola ja Riina Mattila.

LISÄTIEDOT JA MEDIA:

Eliisa Alatalo / Seta ry
eliisa.alatalo@seta.fi
0505723259

Heini Salminen / Kosmos
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
0407029165

 

#olesinä