Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille käynnistyi Setan ja Kosmoksen yhteistyönä

olesinä_banneri.jpg

Ihmisoikeusjärjestö Setan ja Kosmoksen Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille on käynnistynyt! Tuomaristossa ovat mukana Jani Toivola, Laura Gustafsson, Riina Mattila ja Viima Lampinen.

Kirjallisuus kaipaa moninaisempia ääniä ja identiteettejä, jotka kyseenalaistavat juurtuneita käsityksiä. Kustannusosakeyhtiö Kosmos ja Seta ry järjestävät kirjoituskilpailun kaikille alle 30-vuotiaille sateenkaarinuorille*. Kilpailun teema on ole sinä: mikä on sinun äänesi ja mitä se haluaa kertoa? Aiheen lähestymistapa on vapaa.

Haluamme kannustaa sateenkaarinuoria ilmaisemaan itseään ja tuomaan esiin omaa ääntään. Kirjallisuudella voi luoda kuvia mahdollisista maailmoista ja tuoda esiin moninaisia kertomuksia ja näkökulmia. Sateenkaarinuorten luoma kirjallisuus voi raivata tilaa jokaiselle kyseenalaistaa normeja ja kasvaa omaksi itsekseen,” kommentoi kilpailua suunnittelemassa ollut Setan nuorisotyön koordinaattori Heta Hölttä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Kilpailuun voi osallistua romaani-, novelli- tai runokäsikirjoituksella. Kolme parasta tekstiä palkitaan. Palkintosummat ovat 1000, 300 ja 200 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2018.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 14.5. ja päättyy 30.9.2018. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet: www.kosmoskirjat.fi/olesina.

Järjestäjät:

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnallinen yhdenvertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.
Kosmos on vuonna 2015 perustettu suomalainen kirjakustantamo.

*Sateenkaarinuori = nuori, joka määrittelee itsensä kuuluvaksi jollain tavalla seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. ks. Sateenkaarisanasto.

Lisätiedot ja media:

Eliisa Alatalo / Seta ry
eliisa.alatalo@seta.fi
050 572 3259

Heini Salminen / Kosmos
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Anna äidille lahjaksi Matkaopas huipulle!

Muista elämäsi äitejä – anna lahjaksi matkaopas nautintoon! Marja Kihlströmin Iso O: Matkaopas huipulle äitienpäivän tarjouksessa -15% koodilla “LAHJA”. Tilaa osoitteesta www.kosmoskauppa.fi – tilaukset aina ilman postikuluja! Syötä kampanjakoodi tilauksen yhteydessä. Tarjous voimassa 9.5. asti.

IsoO_äitienpäivä.jpg

Marja Kihlström: Iso O: Matkaopas huipulle

"Kaikki tietävät elokuvien tyypillisen rakastelukohtauksen. Nainen ja mies sulautuvat toisiinsa suuren intohimon vallassa ja unohtavat kaiken. Ilman esileikkiä mies työntyy himokkaaseen naiseen. Parin minuutin yhdynnän jälkeen he laukeavat yhtä aikaa voihkien.”

Todellisuudessa naisen orgasmi on harvoin näin olemattomien ponnisteluiden takana. Useimmat naiset kärsivät jossain vaiheessa elämäänsä orgasmivaikeuksista; se saattaa yllättäen karata saavuttamattomiin tai siitä ei ole vielä saanut edes kiinni. Tässäkään asiassa onneen ei ole oikotietä, mutta orgasmi on onneksi saavutettavissa.

Seksuaaliterapeutin ohjeet auttavat jokaista naista taklaamaan esteet nautintonsa tieltä, ja käytännönläheinen kirja osoittaa suunnan kohti järisyttäviä orgasmeja, joiden voimakkuus mitataan Richterin asteikon ääripäässä. Seksuaaliterapeutin ohjeiden lisäksi ääneen pääsevät myös naiset itse. Mitkä ovat yleisimmät ongelmat? Miten naiset itse kokevat orgasminsa? Entä miten kumppani voi auttaa kohti useampia ja parempia orgasmeja.

Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti, joka pitää suosittua Puhu Muru -blogia. Marjan herkkä ja ymmärtävä tapa puhua seksuaalisuudesta kannustaa lukijoita rakastamaan itseään ja nauttimaan omasta kehostaan.

 

Asiallista tietoa kannabiksesta: Anton Vanha-Majamaan Kannabiskirja on julkaistu

Kannabis_etukansi._kuva.jpg

Kannabis on maailmalla miljardibisnes ja Yhdysvalloissa arkinen päihde, jota presidentitkin myöntävät käyttäneensä. Myös Suomessa kannabiksen suosio lääkkeenä ja päihteenä kasvaa jatkuvasti. Asiallista ja luotettavaa tietoa on kuitenkin edelleen vaikea saada. Mitkä ovat todelliset terveysvaikutukset? Onko kannabiksesta lailliseksi lääkkeeksi? Mitä pitäisi tietää kasvatuksesta, lajikkeista, käytöstä, historiasta ja lainsäädännöstä? Anton Vanha-Majamaan Kannabiskirja pureutuu polttavan ajankohtaiseen aiheeseen monipuolisesti ja tutkimustietoon nojaten.

Anton Vanha-Majamaa on toimittaja, joka on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin, Imageen ja Ylioppilaslehteen sekä tehnyt ohjelmia Radio Helsinkiin. Kannabiskirjaa varten hän on tehnyt taustatutkimusta mm. Yhdysvalloissa ja Alankomaissa. Vastaavanlaista tietokirjaa kannabiksesta ei ole Suomessa aiemmin kirjoitettu. Kirjan kirjoittaminen oli toimeksianto kustantajalta. Kannabiskirjan on kuvittanut Joonas Rinta-Kanto, joka tunnetaan parhaiten fok_it-sarjastaan.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

 

Pssst... Kannabiksenhuuruisia elokuvia neljältä eri vuosikymmeneltä: Anton Vanha-Majamaan kuratoima Stoner-leffasarja Elokuvateatteri Rivierassa 20.4. alkaen. Lue lisää: www.rivierakallio.fi/tag/stoner.