Johanna Elomaan uutuusromaani on vahva ja viisas kertomus etsimisestä, rakkauden kaipuusta ja anteeksiannosta

 Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Johanna Elomaa: Kaipuun väri on sininen

Julkaistu 15.8.

Nasirilla on suunnitelma: hän aikoo tappaa parhaan ystävänsä. Viisitoista vuotta myöhemmin tuhansien kilometrien päässä lentokoneessa suomalainen nainen rakastuu intialaiseen mieheen. Etärakkaus lennättää naisen Himalajan sinisen taivaan alle mystisesti kadonneen miehen jäljille, ja kaksi tarinaa alkaa kietoutua yhteen tavalla, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle asti.

Johanna Elomaan esikoisromaani on vahva ja viisas kertomus etsimisestä, rakkauden kaipuusta ja anteeksiannosta. Se on myös rikas kuvaus Intiasta ja sen monista väreistä. Joesta, joka on toisinaan myrskyistä samea.

Johanna Elomaa on kirjailija ja vapaa toimittaja, joka on työskennellyt useissa mediataloissa toimittajana, uutispäällikkönä ja vastaavana tuottajana. Elomaan vuonna 2016 julkaistu omaelämäkerrallinen esikoisteos Säästä ajatuksesi eläviä varten sai loistavan vastaanoton. Elomaa kirjoittaa parhaillaan Thaimaan luolaoperaatioista ja sukeltaja Mikko Paasista kertovaa Sukellus valoon -kirjaa, joka julkaistaan myös sykyllä.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen

heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Ina Westmanin Henkien saari on vaikuttava ja tarkkanäköinen romaani

HenkienSaari_kansi.jpeg

INA WESTMAN: HENKIEN SAARI

Julkaistu 9.8.2018.

Me katoamme täältä, mutta saari jää.

Emma, Joel ja tytär Fanni viettävät kesää saarella. Vaikka ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä, aina voi istua laiturilla tarkkailemassa merta, etsiä rakkolevää, kerätä kiviä tai kalastaa. Maailma on kutistunut kallioiden ja mäntyjen väliin, pieneksi ulapan painamaksi tilaksi.

Emmalla on arpi päässä. Hän ei tiedä mistä se on tullut tai mitä hänelle sitä ennen on tapahtunut. Oma mieli tuntuu vieraalta, samoin entinen työ, johon hän ei enää kykene. Kuka Emma oikein on, jos hän ei muista mitään elämästään ennen tätä kesää?

Mutta Emman muistot palaavat, yksi kerrallaan, ja niiden mukana saariparatiisiin saapuvat piinaavat näyt. Maailman epäkohtia ei voi unohtaa eikä kaikkea voi korjata. Jotta Emma voi pelastua, hänen on opittava laittamaan pelastusliivit ja happinaamari ensin itselle, sitten vasta muille.

Henkien saari on vaikuttava romaani parisuhteesta ja puolisoiden vieraantumisesta, paratiisimaisesta saaristoelämästa, joka aukeaa koko länsimaisen elämäntavan kuvaksi: se on onnellista vain niin kauan kuin olemme valmiita unohtamaan, mitä meren tuolla puolen on.

Ina Westman on kirja-alan ammattilainen, joka löysi saariston vasta aikuisena mutta jäi sille tielle. Kahden lapsen äiti löytää omaa aikaa bloggaamalla Inahduksessa ja Pienessä novelliblogissa. Henkien saari on hänen toinen romaaninsa.

 

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen

heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Pressikuvat:  Kuva 1  kuva 2  I  kuva 3 (kuvat: Meri Björn)  I  Kansi

Kosmos osaksi Bonnierin kustantamoperhettä

Kosmos osaksi Bonnierin kustantamoperhettä

Tiedote 28.6.2018

Bonnier Kirjat Suomi Oy on ostanut Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kustantaja Mikko Aarnelta. Kauppa astuu voimaan heti.
 
"Saamme Kosmoksen myötä hyvän lisän kasvavaan kustannusperheeseemme. Mikko ja kumppanit ovat onnistuneet parissa vuodessa murtamaan suomalaisen kustantamisen rajoja ja löytämään uusia lukijoita. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat Paperi T:n post-alfa sekä keväällä julkaistu Anton Vanha-Majamaan Kannabiskirja", sanoo Bonnier Kirjat Suomi Oy:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.
 
Kosmos jatkaa Bonnierin itsenäisenä yksikkönä nykyisissä tiloissaan Helsingin Kalliossa. Kustantamo työllistää vakituisesti kolme ihmistä sekä lukuisan määrän freelancereita. Mikko Aarne jatkaa Kosmoksen kustantajana ja toimitusjohtajana.
 
”Olemme rakentaneet Kosmoksesta laatukustantamoa, joka osaa kuunnella ja antaa tilaa uusille äänille. Ennakkoluuloton ajattelu on toiminut. Olemme saaneet Kosmoksen niin hyvään nousuun, että oli tullut aika liittoutua. Bonnier on kirjallisuutta ymmärtävä perheyhtiö ja heidän avullaan voimme tarjota kirjailijoillemme sekä suuren että pienen kustantamon hyvät puolet”, iloitsee Aarne.      
 
Lisätiedot:

Kosmos
Kustantaja, toimitusjohtaja Mikko Aarne
0505851542
mikko.aarne@kosmoskirjat.fi  
www.kosmoskirjat.fi
 
Bonnier Kirjat Suomi Oy
Toimitusjohtaja Timo Julkunen
0405490434
timo.julkunen@bonnierbooks.fi
 


Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja. Kustantamo julkaisee vuosittain pienen, mutta laadukkaan valikoiman kotimaista kauno- ja tietokirjallisuutta.  
 
Bonnier on perustettu vuonna 1804. Se on kasvanut pienestä kustannus- ja kirjakauppayrityksestä monikanavaiseksi kansainväliseksi mediakonserniksi. Bonnier Kirjat Suomi Oy on osa Bonnier-konsernia. Suomessa toimivat WSOY ja Johnny Kniga, Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Readme.fi muodostavat Bonnier Kirjat Suomi Oy:n.