Tilaa Anni Saastamoisen Depressiopäiväkirjat ennakkoon

Anni_Saastamoinen_Depressiopaivakirjat.jpg

ANNI SAASTAMOINEN: DEPRESSIOPÄIVÄKIRJAT

Anni Saastamoisen esikoisteos Depressiopäiväkirjat julkaistaan 29. syyskuuta

Riemastuttava masennuskirja! Twitterin tunnetuimpiin rääväsuihin kuuluva Anni Saastamoinen kirjoittaa masennuksesta omien kokemustensa perusteella. Depressio on kokonaisen sukupolven sairaus, mutta siitä ei vieläkään osata tai uskalleta puhua. Anni puhuu suoraan ja ymmärtävästi, välillä caps lock pohjassa ja kirosanoja säästämättä. Miltä tuntuu kun ei tunnu miltään? Miksei tunnu miltään? Mistä masennus tuli ja miksi? Onko syy muualla vai itsessä? Voiko siitä parantua?

Kirjan ennakkomyynti on nyt käynnissä. Ennakkomyytyjen kirjojen tuotoista lahjoitetaan 10% Suomen Mielenterveysseuralle. Tilaa signeerattu kirja tästä:

Anni Saastamoinen on pohjoissavolainen Helsingin Kalliossa asuva toimittaja, blogisti, Twitter-hahmo, kokonaisen sukupolven ääni ja roller derby -aktiivi. Depressiopäiväkirjat on hänen ensimmäinen kirjansa.


Arvostelukappaleet ja haastattelut:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Ari Wahlstenin Kit Karisma -rikosromaanisarja saa jatkoa

nelisormi.jpg

Amerikkalais-suomalainen yksityisetsivä Kit Karisma istuu yksin toimistossaan Helsingissä, kun nelisorminen muistinsa menettänyt mies saapuu ja palkkaa hänet selvittämään hämärän peittoon painunutta henkilöllisyyttään. Pian käy ilmi, että muukalainen liittyy oudoilla kytköksillä sekä hiljattain kadonneeseen tyttöön, tämän lähipiiriin että noususuhdanteessa olevaan lääketeollisuusyhtiöön. Keriessään johtolankoja Karisma joutuu kiperiin paikkoihin, joissa hän saa kokea monta kolhua, mutta antaa aina vähintäänkin samalla mitalla takaisin. Ja kuten ennenkin, häntä odottaa lopussa yllätys, joka ei ole miellyttävä.

Nelisormi on kolmas, itsenäinen osa Kit Karisman tähdittämää rikosromaanisarjaa. Edelliset osat, Kuka pelkää mustaa miestä? ja Lumimies, saivat suitsutusta kriitikoilta ja lukijoilta, ja Suomen dekkariseuran lehti Ruumiin kulttuuri vertasi Wahlstenin tyyliä jopa itsensä Raymond Chandlerin ilmaisutapaan.

“Kahden dekkarin perusteella sen uskaltaa jo sanoa: Ari Wahlsten on todellinen onnenpotku suomalaiselle rikoskirjallisuudelle. Hän on sisäistänyt amerikkalaisen kovaksikeitetyn dekkarin perinteen, tuonut tyylilajin tähän päivään, ujuttanut sekaan brittihenkistä juonta ja sijoittanut tapahtumat Helsinkiin. Hatunnoston arvoinen teko.”
- Sirpa Ylönen, Ruumiin kulttuuri


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

 

Tekla Inari: Siniset vuodet / Blue Years

 
 

Miltä tuntuu olla samaan aikaan sekaisin ja rakastunut? Mistä löytää merkitys valmiissa maailmassa? Jos lähetän sinulle kissakuvan, tarkoittaako se, että haluan sinut? Tarve yhteyteen on kuin nälkä, se tulee aina uudestaan. Sinun kanssasi oleminen tuntuu siltä kuin juoksisi jatkuvasti punaisia päin.

Siniset vuodet kuvaa kahden nuoren aikuisen sydäntäsärkevän rakkaustarinan pirstoutuneessa nykymaailmassa. Enimmäkseen älypuhelimella kuvattu ja kirjoitettu teos on mustan huumorin ja melankolian sävyttämä kuvaus sitoutumattomuudesta. Se nauhoittaa riipaisevasti ja runollisesti nuoruutta 2000-luvulla: vimmaa, sydänsurua, itsekkyyttä; murhetta, säätöä, hauskuutta.

Tekla Inari on 1980-luvulla syntynyt helsinkiläinen taiteilija, joka sekä valokuvaa että kirjoittaa. Kollaasimaisissa, kuvaa ja tekstiä yhdistävissä teoksissaan hän pyrkii yhdistämään henkilökohtaisen, yhteiskunnallisen ja esteettisen. Hänen ensimmäinen teoksensa, sodan traumaa Suomessa nuoren naisen näkökulmasta kuvaava Perintö / Legacy (Musta Taide / Aalto ARTS Books, 2015) valittiin vuoden kauneimpien kirjojen joukkoon.

Siniset vuodet / Blue Years -teosta on painettu 600 kappaletta, jotka ovat kaikki käsin numeroitu.

www.teklainari.com

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi