Kosmos hakee korkeakouluharjoittelijaa

 

Kustannusosakeyhtiö Kosmos hakee korkeakouluharjoittelijaa


Kustannusosakeyhtiö Kosmos
hakee syksylle 2019 korkeakouluharjoittelijaa, joka on kiinnostunut kustannustoimittajan työstä. Harjoittelija pääsee tekemään monipuolisesti kirjakustantamiseen liittyviä töitä tekstihommista kirjamessujärjestelyihin ja kirjan toimitusprosessiin. Hakijalta odotamme oma-aloitteisuutta, luovaa ajattelukykyä ja järjestelmällistä otetta nopeatahtisessa toimintaympäristössä. Arvostamme valveutuneisuutta ja yleistä kiinnostusta tämän ajan ilmiöitä kohtaan.

Harjoittelun ajankohta on syksy 2019 ja kesto kolme kuukautta. Harjoittelun palkka on 1 211 €/kk. Hakijalla toivotaan olevan korkeakoulun tarjoama harjoittelutuki. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, CV, tieto harjoittelutuesta ja toive harjoittelun ajankohdasta 31.3. mennessä osoitteeseen heini.salminen@kosmoskirjat.fi ja kirjoita otsikkokenttään “Harjoittelijahaku".

Kosmos on kolmihenkinen, tieto- ja kaunokirjallisuutta julkaiseva kirjakustantamo Helsingin Kalliossa. Kosmos antaa tilaa uusille äänille ja kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kosmoksen kirjoja ovat mm. Paperi T:n post-alfa, Marja Kihlströmin Iso O ja Antti Nylénin Häviö.


Yhteyshenkilö:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi


 

Miksi valitsemme lapsettomuuden? Niku Hoolin ja Anna-Sofia Niemisen Aikuisten perhe on julkaistu

 
aikuisten_perhe_kansi_katalogiin.jpg

NIKU HOOLI & ANNA-SOFIA NIEMINEN: AIKUISTEN PERHE – MIKSI VALITSEMME LAPSETTOMUUDEN?

Julkaistu 12.3.

Vaikka lasten hankkiminen on edelleen jonkinlainen normi, kaikki eivät tahdo hypätä mukaan kakkavaippakaruselliin. Lisääntyminen tai siitä kieltäytyminen on monille tietoinen valinta, johon vaikuttavat erilaiset asiat omista tulevaisuudensuunnitelmista ilmastonmuutokseen. Poliitikkojen kehotukset ryhtyä synnytystalkoisiin eivät auta, kun vaakakupissa painavat syvästi henkilökohtaiset syyt.

Kirja sai alkunsa kirjoittajapariskunnan omasta kriisistä, kun häiden alla he ymmärsivät, että lapsiasiasta olisi aika tehdä päätös. Aikuisten perhe on kaikille, jotka pohtivat lapsen hankintaa tai ovat jo päättäneet elää lapsetta. Kirjassa esimerkiksi käydään vasektomiassa, pohditaan deittailua lapsettomana, tutustutaan monenlaisiin aikuisten perheisiin ja mietitään, miten ottaa ilo irti lapsettomuudesta.

Niku Hooli on viestintäalan yrittäjä ja toimittaja. Hän on työskennellyt mm. uutisankkurina Ylellä sekä sosiaalisesta mediasta vastaavana johtajana viestintätoimisto Milttonilla.

Anna-Sofia Nieminen on freelance-toimittaja, joka kirjoittaa esimerkiksi Helsingin Sanomiin. Hän on mm. toiminut Improbatur-lehden päätoimittajana ja ollut perustamassa paikallislehti Uutta Inaria.

Lisätiedot, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

 

Kosmoksen kevään 2019 kirjat on julkaistu

Kosmoksen kevään 2019 kirjat on julkaistu. Kevään katalogissa on kaksi taidokasta esikoisromaania, ja tietokirjoissa pohditaan vapaaehtoista lapsettomuutta, sukelletaan syvälle naisen nautintoon, tutustutaan burleskin historiaan ja nykytekijöihin sekä pohditaan sen yhteiskunnallista potentiaalia. Lisäksi perinteiset vaaleanpunaiset ja -siniset vauvakirjat saavat rinnalleen tyylikkään, nykyaikaan sopivan ja sukupuolineutraalin kirjan.


Kaunokirjallisuus

Aino Vähäpesolan Onnenkissa on autofiktiivinen romaani naiseudesta, joogasta, seksistä, kuolleen miehen asennosta, puuvillapaidoista ja elämästä setien ehdoilla rakennetussa maailmassa. Onnenkissa on nerokkaan kaunis ja ikiaikaisen viisas esikoiskirja, jonka proosa on valaisevaa ja lohdullista. Julkaistaan 25.4.

Arsi Aleniuksen esikoisteos Villa Alpha on ilkikurinen ja älykäs romaani toimittajan juttukeikasta Villa Alphaan, elämyspuistoon, jossa keski-ikäiset pääsevät elämään nuoruuden uudelleen. Romaani laskostuu auki kerroksittain ja rakentaa samaan aikaan hyytävän ja koomisen kuvan tästä ajasta ja sen ihmisistä. Julkaistaan 28.3.

Tietokirjallisuus

Niku Hoolin ja Anna-Sofia Niemisen Aikuisten perhe sai alkunsa kirjoittajapariskunnan omasta kriisistä, kun häiden alla he ymmärsivät, että lapsiasiasta olisi aika tehdä päätös. Aikuisten perhe on kaikille, jotka pohtivat lapsen hankintaa tai ovat jo päättäneet elää lapsetta. Kirjassa käydään vasektomiassa, pohditaan deittailua lapsettomana, tutustutaan monenlaisiin aikuisten perheisiin ja mietitään, miten ottaa ilo irti lapsettomuudesta. Julkaistaan 12.3.

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin Iso O – Matkaopas huipulle -kirjan rinnalle saadaan paljon toivottu harjoituskirja, joka sisältää niin mielikuvaharjoituksia, käytännön tekniikoita kuin kumppanin osuudenkin. Iso O – Harjoituskirja toimii hyvin myös itsenäisenä ilman alkuperäistä kirjaa. Julkaistaan 4.4.

Marissa Mehrin Burleskikirja on kattava ja kauniisti kuvitettu tietokirja, joka esittelee burleskin historiaa ja tyylejä, tutustuttaa lukijansa showponin arkeen, suurimpiin legendoihin ja kotimaisiin nykytekijöihin. Lisäksi kirjassa pohditaan burleskin yhteiskunnallista potentiaalia aina kehopositiivisuudesta ilmastonmuutokseen. Julkaistaan 11.5.

Alku on tyylikäs ja nykyaikaan sopiva vauvakirja estetiikkaa arvostaville vanhemmille. Kirjan tekstit on laadittu tämän vuosituhannen maailmaan, esimerkiksi sukupuolisensitiivisiksi. Kirjan on suunnitellut graafikko Kiira Keski-Hakuni ja kirjoittanut Jussi Pekkala. Julkaistaan 2.5.


Kosmoksen katalogi luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Myynti:
Miguel Rosensrtöm
miguel.rosenstrom@bonnierbooks.fi
040 342 4715


@kosmoskirjat #kosmoskirjat