Tutustu kevään 2018 katalogiin

KOSMOS_KEVÄT2018(1).jpg

Kosmoksen kevään 2018 katalogi on julkaistu! Katalogiin ja kevään uutuuksiin pääset tutustumaan täällä.

Kevät 2018:
Marja Kihlström: Iso O – Matkaopas huipulle (maaliskuu)
Anton Vanha-Majamaa: Kannabiskirja (huhtikuu)
Iikka Kivi: Menisit ennemmin terapiaan – Rehellinen self help -kirja (huhtikuu)
Eveliina Nieminen: Late Bloomers – Short stories of people overachieving without achieving (huhtikuu)

Katso kaikki Kosmoksen vuosien 2015-2017 aikana julkaistut kirjat täältä.


Graafinen suunnittelu:
Sanna-Reeta Meilahti

Arvostelukappaleet ja fyysiset katalogit:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

 

Kalevi Jäntin palkinto Olavi Koistisen Mies joka laski miljardiin -esikoisnovellikokoelmalle

Nuorille kirjailijoille tarkoitetut 18 000 euron suuruiset Kalevi Jäntin säätiön palkinnot on tänä vuonna myönnetty Olavi Koistiselle, Maria Matinmikolle ja Matias Riikoselle. Maria Matinmikko sai palkinnon runokokoelmastaan Värit (Siltala), Matias Riikonen romaanistaan Suuri fuuga (Aula & co) ja Olavi Koistinen novellikokoelmastaan Mies joka laski miljardiin (Kosmos).

MIESJOKALASKIRGB.jpg

Olavi Koistisen on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija. Mies joka laski miljardiin on hänen esikoisnovellikokoelmansa. Palkintolautakunta perustelee Koistisen palkitsemista seuraavasti:

“Olavi Koistisen novellikokoelma ’Mies joka laski miljardiin’ on harvinaisen vahva esikoisteos. Tyyliltään kymmenen novellin sarja kulkee modernismin tiiviiksi leikatussa perinteessä: hyvin liikkuva kerronta, varmat puheen upotukset, nauruun kasvavat yksityiskohdat. Novellien elämänymmärrys on puolestaan vakuuttavasti tätä aikaa: on puhe ihmisistä neuroosien tällä puolen, yksityisistä maailmoista, joissa virtuaalisen klaanin ystävyys voi olla tärkeämpää kuin ylimainostetut lähisuhteet. Koistisen henkilökuvaus on kauneimmillaan havainnon ja kokemuksen rajalla, hän tavoittaa hahmojensa intuitiiviset näkemisen hetket mieleenpainuvasti.”

Olavi Koistinen tavoitteli esikoisteoksellaan tänä vuonna myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoa vuoden esikoisteoksesta. Kymmenen finalistin joukossa hän nousi lopulta toiselle sijalle. Voiton vei Pauli Tapio runokokoelmalla Varpuset ja aika (Poesia).

Kalevi Jäntin säätiön tarkoituksena on suomalaisen kaunokirjallisuuden edistäminen. Palkinnon on saanut tähän mennessä 117 nuorta kirjailijaa.

 

Pressikuvat: Kansi I Olavi Koistinen

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

 

Tieteenhistorian neroja ja mielipuolia

Nerojavaimielipuolia.jpg

MARKUS HOTAKAINEN: NEROJA VAI MIELIPUOLIA

Tieteen historia ei ole aina niin suoraviivaista kuin annetaan ymmärtää. Joskus tunnustetuilla tieteen isillä on pimeä puolensa, ja joskus hulluimpienkin propellihattujen ajatuksissa on perää.

Markus Hotakainen esittelee kirjassaan joukon tieteilijöitä, joista ei koulussa kerrota kaikkea. Näiden joukossa on mm. Isaac Newton, joka fysiikan tutkimuksen ohella oli intohimoinen alkemisti, Nikola Tesla, joka yritti kehittää langatonta sähköä, alkoholin nimennyt Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim eli Paracelsus sekä Marsin kanavista ja silloista yksityiskohtaisia piirroksia havaintojensa perusteella laatinut tohtori, professori Leo Brenner, joka myöhemmin paljasti, ettei hän ollut tohtori, professori eikä Leo Brenner, vaan itse asiassa kreivi Spiridon Gopčević Triestestä. Hotakaisen käsittelyssä tieteen historia on yhtä aikaa hillittömän hauskaa erittäin valaisevaa.

Markus Hotakainen on tietokirjailija ja tiedetoimittaja, joka on erikoistunut tähtitieteeseen ja avaruustutkimukseen. Hän on kirjoittanut laajalti lehtiin ja verkkoon tiedeaiheista sekä julkaissut lukuisia kirjoja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi