Kosmos osaksi Bonnierin kustantamoperhettä

Kosmos osaksi Bonnierin kustantamoperhettä

Tiedote 28.6.2018

Bonnier Kirjat Suomi Oy on ostanut Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen kustantaja Mikko Aarnelta. Kauppa astuu voimaan heti.
 
"Saamme Kosmoksen myötä hyvän lisän kasvavaan kustannusperheeseemme. Mikko ja kumppanit ovat onnistuneet parissa vuodessa murtamaan suomalaisen kustantamisen rajoja ja löytämään uusia lukijoita. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat Paperi T:n post-alfa sekä keväällä julkaistu Anton Vanha-Majamaan Kannabiskirja", sanoo Bonnier Kirjat Suomi Oy:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.
 
Kosmos jatkaa Bonnierin itsenäisenä yksikkönä nykyisissä tiloissaan Helsingin Kalliossa. Kustantamo työllistää vakituisesti kolme ihmistä sekä lukuisan määrän freelancereita. Mikko Aarne jatkaa Kosmoksen kustantajana ja toimitusjohtajana.
 
”Olemme rakentaneet Kosmoksesta laatukustantamoa, joka osaa kuunnella ja antaa tilaa uusille äänille. Ennakkoluuloton ajattelu on toiminut. Olemme saaneet Kosmoksen niin hyvään nousuun, että oli tullut aika liittoutua. Bonnier on kirjallisuutta ymmärtävä perheyhtiö ja heidän avullaan voimme tarjota kirjailijoillemme sekä suuren että pienen kustantamon hyvät puolet”, iloitsee Aarne.      
 
Lisätiedot:

Kosmos
Kustantaja, toimitusjohtaja Mikko Aarne
0505851542
mikko.aarne@kosmoskirjat.fi  
www.kosmoskirjat.fi
 
Bonnier Kirjat Suomi Oy
Toimitusjohtaja Timo Julkunen
0405490434
timo.julkunen@bonnierbooks.fi
 


Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja. Kustantamo julkaisee vuosittain pienen, mutta laadukkaan valikoiman kotimaista kauno- ja tietokirjallisuutta.  
 
Bonnier on perustettu vuonna 1804. Se on kasvanut pienestä kustannus- ja kirjakauppayrityksestä monikanavaiseksi kansainväliseksi mediakonserniksi. Bonnier Kirjat Suomi Oy on osa Bonnier-konsernia. Suomessa toimivat WSOY ja Johnny Kniga, Kustannusosakeyhtiö Tammi ja Readme.fi muodostavat Bonnier Kirjat Suomi Oy:n.

Tutustu syksyn 2018 katalogiin

 

Kosmoksen syksyn 2018 katalogi on julkaistu! Katalogiin ja syksyn uutuuksiin pääset tutustumaan täällä.

Syksy 2018:
Antti Nylén: Häviö
Pontus Purokuru: Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi ja muita esseitä
Ina Westman: Henkien saari
Johanna Elomaa: Kaipuun väri on sininen
Helka Belt: Lapsellinen ero
Iikka Kivi: Menisit ennemmin terapiaan – Rehellinen self help -kirja
Eveliina Nieminen: Late Bloomers – Short stories of people overachieving without achieving

Katso kaikki Kosmoksen vuosien 2015-2017 aikana julkaistut kirjat täältä.

Graafinen suunnittelu:
Sanna-Reeta Meilahti

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
040 702 9165
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

 

 

Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille käynnistyi Setan ja Kosmoksen yhteistyönä

olesinä_banneri.jpg

Ihmisoikeusjärjestö Setan ja Kosmoksen Ole sinä! -kirjoituskilpailu sateenkaarinuorille on käynnistynyt! Tuomaristossa ovat mukana Jani Toivola, Laura Gustafsson, Riina Mattila ja Viima Lampinen.

Kirjallisuus kaipaa moninaisempia ääniä ja identiteettejä, jotka kyseenalaistavat juurtuneita käsityksiä. Kustannusosakeyhtiö Kosmos ja Seta ry järjestävät kirjoituskilpailun kaikille alle 30-vuotiaille sateenkaarinuorille*. Kilpailun teema on ole sinä: mikä on sinun äänesi ja mitä se haluaa kertoa? Aiheen lähestymistapa on vapaa.

Haluamme kannustaa sateenkaarinuoria ilmaisemaan itseään ja tuomaan esiin omaa ääntään. Kirjallisuudella voi luoda kuvia mahdollisista maailmoista ja tuoda esiin moninaisia kertomuksia ja näkökulmia. Sateenkaarinuorten luoma kirjallisuus voi raivata tilaa jokaiselle kyseenalaistaa normeja ja kasvaa omaksi itsekseen,” kommentoi kilpailua suunnittelemassa ollut Setan nuorisotyön koordinaattori Heta Hölttä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Kilpailuun voi osallistua romaani-, novelli- tai runokäsikirjoituksella. Kolme parasta tekstiä palkitaan. Palkintosummat ovat 1000, 300 ja 200 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2018.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 14.5. ja päättyy 30.9.2018. Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet: www.kosmoskirjat.fi/olesina.

Järjestäjät:

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnallinen yhdenvertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.
Kosmos on vuonna 2015 perustettu suomalainen kirjakustantamo.

*Sateenkaarinuori = nuori, joka määrittelee itsensä kuuluvaksi jollain tavalla seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. ks. Sateenkaarisanasto.

Lisätiedot ja media:

Eliisa Alatalo / Seta ry
eliisa.alatalo@seta.fi
050 572 3259

Heini Salminen / Kosmos
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165