Kustantaja Mikko Aarne ja musiikkituottaja Pekka Ruuska perustavat kirjakustantamo Kosmoksen

 
 

LEHDISTÖTIEDOTE 24.03.2015
Julkaisuvapaa heti

Kustannusosakeyhtiö Kosmos on yleiskustantamo, joka keskittyy kaunokirjallisuuteen ja asiaproosaan. Julkaisutoiminta alkaa jo huhtikuussa, jolloin ilmestyy Leena Paasion esikoisromaani Melkein äiti.

Kosmoksen tavoitteena on kasvaa merkittäväksi toimijaksi kulttuurin kentällä. ”Tätä nykyä laatukustantamon rakentamisessa korostuu ammattitaito. Enää ei ole välttämätöntä omistaa kirjapainoa tai kivilinnaa keskikaupungilla, vaan meille riittää kannettava tietokone ja kustannustoimittajan lyijykynä. Pystymme keskittymään itse teksteihin ja julkaisemaan kirjoja ketterämmin ja ennakkoluulottomammin”, kustantaja Mikko Aarne kertoo.

Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen omistavat sen toiminnasta vastaava kustantaja Mikko Aarne sekä Pekka Ruuska Kaiku Entertainment -yhtiönsä kautta. Kosmos toimii täysin itsenäisenä yhtiönä, mutta Kaiku tarjoaa Kosmokselle rahoitusta, toimitilat Helsingin Pohjoisrannasta sekä taitavan henkilökunnan apua. "Musiikkialan yritys on erinomainen ympäristö kirjojen tekemiseen. Musiikin tekijät kulkevat kymmenisen vuotta kirja-alaa edellä digimurroksessa, joten keinot sopeutua ovat jo hallussa", sanoo Mikko Aarne.

Kirjojen julkaiseminen on luonteva jatke lauluntekijöiden kanssa työskentelemiselle”, kertoo Pekka Ruuska. ”Kaiun onnistuneet julkaisut, kuten Pekka Saurin ja Maija Vilkkumaan romaanit ovat rohkaisseet laajentamaan kustantamista. Olen pari vuotta etsinyt kustannustoiminnalle osaavaa ja kokenutta vetäjää ja nyt sellainen on löytynyt. Kosmoksessa voimme yhdistää tietomme ja taitomme. Tämä on meille molemmille uusi alku.”

Mikko Aarne tunnetaan paitsi kustannusalan kokeneena ammattilaisena myös uuden ajan sähkökirjakaupan, Readberryn, toisena perustajana. Nyt hän palaa juurilleen itse kirjallisuuden tekemiseen.  "Kirjallisuuden kannalta painettu ja sähköinen kirja ovat yhtä hyviä. Olennaisempaa on, missä järjestyksessä kirjaimet ovat, ja siihen me Kosmoksessa keskitymme."

Kosmos etsii aktiivisesti uusia kirjoittajia, käsikirjoituksia ja kirjaideoita. Niitä voi tarjota osoitteeseen mikko.aarne@kosmoskirjat.fi. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät verkkosivulta www.kosmoskirjat.fi

 

Mikko Aarne

Kirjankustannusalan ammattilainen. Työpaikat Otavalla kustannustoimittajana, sittemmin Gummeruksella kustannuspäällikkönä. Yrittäjänä perustamassa sähkökirjapalvelu Readberryä. 

Pekka Ruuska

Takavuosien lauluntekijä ja esiinyvä artisti. Viimeiset kaksi vuosikymmentä levytuottajana ja erityisesti lauluntekijöiden, kuten Erinin, Maija Vilkkumaan, Samuli Putron ja Juha Tapion sparraajana. Johtanut vuodesta 2007 perustamaansa Kaiku Entertainment -musiikkiyhtiötä.

Kosmoksen löydät verkosta

http://www.kosmoskirjat.fi
https://www.facebook.com/kosmoskirjat
https://twitter.com/kosmoskirjat
https://instagram.com/kosmoskirjat


Lisätietoja

Kustantaja Mikko Aarne, p. 050 585 1542, mikko.aarne@kosmoskirjat.fi
Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ruuska, p. 0400 463791, pekka.ruuska@kosmoskirjat.fi