Kosmokselta Leena Paasion esikoisromaani Melkein äiti

 
 

LEHDISTÖTIEDOTE 28.04.2015
Julkaisuvapaa heti 

Leena Paasio
Melkein äiti
ISBN 978-952-7144-00-8
Kustannusosakeyhtiö Kosmos
Kirjastoluokka 84.2

Leena Paasion esikoisromaani Melkein äiti pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen, uusperheen arkeen. 

Kahden eri perheen kanssa kasvaa yhä suurempi osa suomalaisista lapsista, mutta aiheesta on keskusteltu yllättävän vähän. Suomessa esimerkiksi lapsilla voi olla vain yksi osoite, eikä meillä vieläkään ole toimivaa nimitystä "puolison lapselle" tai "äidin uudelle puolisolle". Melkein äiti valottaa hauskasti ja koskettavasti uusperheen elämää, jossa on etsittävä ratkaisut vaihtojen sopimiseen, mustasukkaisuuteen, kateuteen ja siihen, kuka leipoo mokkapalat koulun myyjäisiin.

Kun romaanin päähenkilö Anu Lindfors tapaa Jani Niemelän ja rakastuu, hän saa maailman parhaan miehen mukana myös ihanan esikoululaisen, Siirin. Ja Siirin myötä mukana tulee myös hänen äitinsä, lifestyleblogia pitävä ex-vaimo Mira ja tämän uusi puliso. Pian koottavana on perhepalapeli, jossa on yksinkertaisesti väärä määrä paloja. Ja lähes aina Anu tuntee olevansa pala, joka kää yli. Se jolla on paljon vastuuta mutta vähän valtaa. Se perheen ainoa, jonka nimi ei ole Niemelä vaan Lindfors-Niemelä. Puolikas. 

Leena Paasio rakentaa taitavasti ja varmaotteisesti uudenlaisen perheasetelman ympärille romaanin, jonka päähenkilö etsii ratkaisua yhtälöönsä kuvittelemalla elämänsä milloin naistenlehtijutun aiheeksi, milloin Vinkkejä uusperheen vanhemmille -opaskirjan esimerkkitapaukseksi. Kokonaisuudesta kasvaa tarina, joka itkettää, naurattaa, raivostuttaa ja lohduttaa.
 

Leena Paasio

Leena Paasio (s. 1974 Raumalla) on helsinkiläinen äidinkielenopettaja, oppikirjailija ja uusperheen äiti. Hänet valittiin vuoden mediakasvattajaksi 2012. Melkein äiti on hänen esikoisromaaninsa.

Kustannusosakeyhtiö Kosmos 

Kosmos on uusi kustantamo, jonka ovat yhdessä perustaneet kustantaja Mikko Aarne ja musiikkituottaja Pekka Ruuska. Melkein äiti on Kosmoksen ensimmäinen kirja.

Kosmoksen löydät verkosta

http://www.kosmoskirjat.fi
https://www.facebook.com/kosmoskirjat
https://twitter.com/kosmoskirjat
https://instagram.com/kosmoskirjat

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt 

Tiedottaja Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165