Musta hevonen – ydinvoima ja ilmastonmuutos -kirja on julkaistu

 
 

Yhä yksimielisempiä aletaan olla siitä, että ilmaston lämpeneminen on ihmiskunnan suurin uhka. Ihmiskunnan käytössä olisi ilmastonäkökulmasta lähes päästötön, mutta voimakkaita tunteita herättävä vaihtoehto: ydinvoima. Ydinvoimasta on erittäin vaikea saada puolueetonta kokonaiskuvaa, sillä siihen liittyy politiikkaa, ydinaseiden pelkoa, lobbausta ja erittäin vahvat tunnelataukset. Ympäristöjärjestöjen juuret ovat niin syvällä ydinvoiman vastustamisessa, että niiden on ollut mahdoton edes keskustella aiheesta. Mustan hevosen tekijät päättivät ottaa selvää, mistä ydinvoimassa on todella kysymys, ja voisiko se olla ainakin osaratkaisu ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Rauli Partanen on tietokirjailija, jonka aikaisempi teos Suomi öljyn jälkeen (2014) nousi Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi.

Janne M. Korhonen väittelee 2016 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Kaksikon maaliskuussa 2015 julkaisema Uhkapeli ilmastolla on käännöksineen myynyt yli 7000 kappaletta.

Tilaa kirja:
Booky
Suomalainen
AdLibris

Arvostelukappaleet ja haastattelut:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165