Vihan ja inhon internet ruotii naisten kohtaamaa verkkovihaa journalistisen sarjakuvan keinoin

1.nieminenvehkoo_vaaka_300dpi_cmyk.jpg

Emmi Nieminen & Johanna Vehkoo: Vihan ja inhon internet

Internet täyttyy toinen toistaan kovemmista ja julmemmista äänistä. Vanhat asenteet, seksismi, misogynia ja rasismi, ovat jo arkipäivää, kun asiansa voi huutaa oman kodin seinien sisältä ja profiilin takaa – usein myös anonyymisti. Vihapuheesta ilmiönä puhutaan paljon, mutta nyt pääsevät ääneen myös sen kohteet. Lisäksi aiheesta puhuvat poikkeuksellisesti myös uhkaviestien lähettäjät ja aihetta akateemisesti tutkineet.

Vihan ja inhon internet purkaa ilmiön syitä ja seurauksia: Miten sen kohteet kokevat ilmiön? Mikä siihen johtaa ja mikä vihaajia motivoi? Miten vihapuheeseen tulisi reagoida ja miten siltä voi suojautua? Entä sitten, kun vihapuhe siirtyy internetistä tosielämän tekoihin?

Toimittaja Johanna Vehkoo ja sarjakuvataiteilija Emmi Nieminen ovat luoneet teoksen, joka käsittelee yhtä aikamme vaikeimmista ilmiöistä journalistisen sarjakuvan keinoin.

Johanna Vehkoo on tutkiva toimittaja. Hän toimii johtajana Feministisessä ajatushautomo Hatussa ja on yksi tutkivaa journalismia julkaisevan Long Playn perustajista. Emmi Nieminen on sarjakuvaan keskittynyt kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on ollut kahdesti ehdolla Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi. Nieminen on myös Tampereen Taidehalli -kollektiivin perustajajäsen.


Haastattelut ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Vihaposti:
vihaposti@kosmoskirjat.fi