Pete Suhosen uutuusromaani Poikani ja meri on julkaistu

PETE SUHONEN: POIKANI JA MERI

"Niin kauan kuin köydet ovat kiinni, mitään ei tapahdu, mutta kun ne ovat irti, mitä tahansa voi tapahtua, koska tahansa. Meriretket ovat sellaisia. Lentokoneet pääsevät maaliinsa, ja jos eivät pääse, lähes aina käy huonosti. Jos lentoretkessä on todellista jännitystä, ei pelkkää ilmakuoppaa Biskajanlahden yllä, se päättyy huonosti. Siinä mielessä lentoretket eivät ole kiinnostavia seikkailuja. Ne menevät niin tai näin. Haetaan laukut hihnalta tai lasketaan ruumiit. Siihen väliin jää vähän. Siksi lentokoneseikkailuista on kirjoitettu vain muutamia kirjoja, mutta meriseikkailuista tuhansia."

On isä, poika ja meri. Kerran oli myös nainen ja saari. Ja tulossa on myrsky. Poikani ja meri on kokoaan suurempi tarina isyydestä, vanhemmuudesta, ihmisten ja meren arvaamattomuudesta.

Pete Suhonen on kolmen pojan isä, kirjailija ja vapaa toimittaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kolme romaania, joista viimeisin oli Nuori Aleksis -palkintoehdokkaana. Meri on Suhosen toiminnan punainen lanka: hän on reservin meriupseeri, veneilijä ja ex-purjelautailija ja hänellä on kesäpaikka saaressa.  Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165