Leena Paasiolta odotettu uutuusromaani Menetetty tyttö

Koskettava ja valoisa tarina kotiinpaluusta, menetetyistä tytöistä ja heidän kohtaloistaan

Johanna palaa Suomeen vietettyään kaksi vuotta kenialaisessa koulussa opettajana. Uusi työpaikka löytyy espoolaisesta koulusta, jonka oppilaat alkavat nopeasti pitää uudesta kuvataiteen opettajastaan ja jonka vararehtori on sietämättömän tyly. Nuoren opettajan mielessä kummittelee Kenian muisto: rakkaus ja pienen tytön menetys. Samalla lahjakasta nuorta naista kosiskelee menestyvä ja hurmaava Kristian, mutta onko ihmisen mahdollista antaa itselleen lupa olla onnellinen, kun on nähnyt niin paljon vääryyttä?

Leena Paasio punoo ihmiskohtaloista ja menneisyyden aaveista lukuromaanin, joka ei päästä otteestaan. Menetetty tyttö on vetävä kuvaus uudesta alusta, opettajainhuoneen arjesta ja maailman menettömistä tytöistä niin Afrikassa kuin suomessakin.


Leena Paasio on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja kirjailija. Hänen ensimmäinen romaaninsa, uusperheen elämää kuvaava Melkein äiti (2015) keräsi runsaasti kiitosta lukijoilta.

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi