Ari Wahlstenin Kit Karisma -rikosromaanisarja saa jatkoa

nelisormi.jpg

Amerikkalais-suomalainen yksityisetsivä Kit Karisma istuu yksin toimistossaan Helsingissä, kun nelisorminen muistinsa menettänyt mies saapuu ja palkkaa hänet selvittämään hämärän peittoon painunutta henkilöllisyyttään. Pian käy ilmi, että muukalainen liittyy oudoilla kytköksillä sekä hiljattain kadonneeseen tyttöön, tämän lähipiiriin että noususuhdanteessa olevaan lääketeollisuusyhtiöön. Keriessään johtolankoja Karisma joutuu kiperiin paikkoihin, joissa hän saa kokea monta kolhua, mutta antaa aina vähintäänkin samalla mitalla takaisin. Ja kuten ennenkin, häntä odottaa lopussa yllätys, joka ei ole miellyttävä.

Nelisormi on kolmas, itsenäinen osa Kit Karisman tähdittämää rikosromaanisarjaa. Edelliset osat, Kuka pelkää mustaa miestä? ja Lumimies, saivat suitsutusta kriitikoilta ja lukijoilta, ja Suomen dekkariseuran lehti Ruumiin kulttuuri vertasi Wahlstenin tyyliä jopa itsensä Raymond Chandlerin ilmaisutapaan.

“Kahden dekkarin perusteella sen uskaltaa jo sanoa: Ari Wahlsten on todellinen onnenpotku suomalaiselle rikoskirjallisuudelle. Hän on sisäistänyt amerikkalaisen kovaksikeitetyn dekkarin perinteen, tuonut tyylilajin tähän päivään, ujuttanut sekaan brittihenkistä juonta ja sijoittanut tapahtumat Helsinkiin. Hatunnoston arvoinen teko.”
- Sirpa Ylönen, Ruumiin kulttuuri


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165