Pontus Purokuru: Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi

taahlk_neliö.jpg

Pontus Purokuru: Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi

1900-luvulla rakennettiin hyvinvointivaltiota ja ihmiskunta oli matkalla tähtiin, mutta tällä vuosituhannella on vain leikattu menoja ja edessä näkyy zombeja ja nälkäpeliä. Miksi usko tulevaisuuteen romahti?

Pontus Purokurun esseet vaeltelevat eri aiheissa Slushista masennuslääkkeisiin, kieltäytymisen voimaan ja Tähtien sodan poliittiseen analyysiin. Kokonaisuus kiertyy etsimään mielekästä tapaa olla olemassa ja katsoa tulevaisuuteen. Pian tekoäly ja robotit vievät meidän työmme. Se on tietysti erinomainen asia, koska silloin meille jää aikaa tehdä sitä mitä haluamme eli laiskotella – ja jos hyvin käy, edessämme on täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi.

Pontus Purokuru on tietokirjailija ja johtava nuori pop-filosofi. Hän ylläpitää mm. Toimittaja testaa -blogia, Mikä meitä vaivaa -podcastia ja ollut mukana kirjoittamassa kirjoja median vallankäytöstä, aktivismin historiasta ja vuoden -68 tapahtumista. Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi on hänen ensimmäinen kokonaan oma teoksensa.

Julkaisupäivä 4.10.

Lisätiedot, haastattelut ja arvostelukappalepyynnöt
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Pressikuvat: Kansi I Kuva I Kuva (kuvat: Meri Björn)