Läpileikkaus suomalaisen runokentän nousevista ilmiöistä. Aura Nurmen toimittamassa runokokoelmassa nuoret kirjoittajat tarkastelevat elämäänsä lyriikan keinoin

 
Voidaanpuhuajossitellen.jpg

AURA NURMI (TOIM.): VOIDAAN PUHUA JOSSITELLEN

,,

Vankilan pihalla kävellään vastapäivään
mä seisoin kesällä lekurin pihalla
vapaus on sitä, että voi kulkea
mihin suuntaan tahansa.
- Vili Hämäläinen

Voidaan puhua jossitellen on runokokoelma, jonka nuoret kirjoittajat tarkastelevat elämäänsä lyriikan keinoin. Toisille elämä on ikuista kevättä, toiset katsovat taivaalle vankilan pihalla. Kokoelma on läpileikkaus suomalaisen runokentän nousevista ilmiöistä, spoken wordistä ja rap-lyriikasta, mutta esittelee myös perinteisempää nuorten kirjoittamaa runoutta.

Aura Nurmi on koonnut yksiin kansiin nämä äänet, joilta liian usein suljemme korvamme. “Näiden runojen tarkoitus ei ole ollut välttämättä tulla julkaistuksi. Ne on kirjoitettu eloonjäämistarkoituksessa. Kokosin ne, jotta maailma saisi tietää, miltä näyttää kirjallisuus siellä, missä sille ei juurikaan ajatella olevan sijaa.”

Aura Nurmi on palkittu runoilija. Hän on muun muassa järjestänyt kouluissa runo- ja spoken word -työpajoja sekä perustanut nuorille suunnatun open mic -klubin. 

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Lataa: kansi I kuva
Kansi: Anna-Mari Tenhunen
Kuva: Meri Björn