Riina Mattilan omakohtainen tarina seksuaaliväkivallan aiheuttaman trauman kanssa elämisestä tarjoaa tietoa ja vertaistukea

 
 
Eloonjäämisoppi.jpg
 

RIINA MATTILA: ELOONJÄÄMISOPPI

,,

Kun jokin menee yli sietokyvyn, ylittää näkymättömän, jokaiselta löytyvän henkilökohtaisen halkeamispisteen, mieli tilttaa, eikä se tunnista käskyä Ctrl+Alt+Delete. Ruutu pysyy mustana, mieli sen takana vaihtaa kanavaa. Aivot alkavat rakentaa muuria nykyhetken ja traumaattisten muistojen välille, jotta ihminen voi sillä aikaa jatkaa selviytymistä.

Minkälaisia jälkiä trauma jättää? Kuinka tulla sinuiksi menneisyyden kanssa? Kun Riina Mattila oli 13-vuotias, hänen kaverinsa raiskasi hänet. Se jätti trauman, jota Mattila käsittelee edelleen. Eloonjäämisoppi on vaikea ja kipeä, omakohtainen tarina. Samalla se on kirkas ja koskettava kertomus kasvamisesta, kärsimisestä, identiteetistä ja eloonjäämisestä. Kirja tarjoaa myös konkreettista tietoa traumasta toipuville ja ihmisille heidän lähellään. 

“Traumaattisten muistojen kanssa eläminen ja niiden kanssa sinuiksi tuleminen on pitkä ja haastava prosessi. Vaikeiden kokemusten käsittelyssä ei ole oikoteitä. Tiedän omasta kokemuksesta, että joskus yhdenkin samaistuttavan tarinan löytäminen voi muuttaa jotain henkilötasolla – ja se on mittaamattoman arvokasta”, Mattila kertoo kirjastaan.

Riina Mattila on rovaniemeläistynyt hämäläinen, joka rakastaa pakkasta, lappia ja vaeltamista. Hänen esikoisromaaninsa Järistyksiä tuli toiseksi WSOY:n kirjoituskilpailussa ja oli ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi.  

Jokaisesta syyskuun aikana myydystä ja kuunnellusta Eloonjäämisoppi-kirjasta lahjoitetaan yksi euro Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnan tukemiseen.

Ilmestymispäivä 5.9. Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana.


Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Lataa: kansi I kuva
Kansi: Anna-Mari Tenhunen
Kuva: Meri Björn