Late Bloomers: kirja itsensä loputtomasta kehittämisestä

LateBloomers_kansi.png

“It was six weeks till Christmas. Mollie and Tyler were contemplating where to head to recharge this time. Last year was a success: they went on a transformational retreat in South Africa, a camp combining regeneration of the body and mind: in other words, a week of starvation combined with psychedelic drugs. Mollie felt ecstatic having lost eight pounds in ten days.”       

Eveliina Niemisen esikoisteos Late Bloomers on kokoelma tarinoita siitä, miten ylisuorittaminen ja loputon itsensä kehittäminen tekevät arjesta temppuradan. Voisinko olla vielä parempi? Mitä optimoida, mitä maksimoida? Teoksen mukana ihastuttava flash fiction, minitarina, rantautuu Yhdysvalloista Suomeen.

Eveliina Nieminen on opiskellut luovaa kirjoittamista New Yorkissa ja hänen tarinoitaan on julkaistu niin brittiläisissä kuin yhdysvaltalaisissa kirjallisuusjulkaisuissa. Lisäksi hän on työskennellyt pitkään viestinnän konsultoinnin parissa.

Kirjan on kuvittanut pariisilainen Cassandre Montoriol, jonka kuvituksiin on voinut törmätä mm. Voguessa, Vanity Fairissa ja The New Yorkerissa.

Seuraa: @latebloomersss

Lisätiedot ja arvostelukappaleet
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Johanna Elomaan uutuusromaani on vahva ja viisas kertomus etsimisestä, rakkauden kaipuusta ja anteeksiannosta

Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Johanna Elomaa: Kaipuun väri on sininen

Julkaistu 15.8.

Nasirilla on suunnitelma: hän aikoo tappaa parhaan ystävänsä. Viisitoista vuotta myöhemmin tuhansien kilometrien päässä lentokoneessa suomalainen nainen rakastuu intialaiseen mieheen. Etärakkaus lennättää naisen Himalajan sinisen taivaan alle mystisesti kadonneen miehen jäljille, ja kaksi tarinaa alkaa kietoutua yhteen tavalla, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle asti.

Johanna Elomaan esikoisromaani on vahva ja viisas kertomus etsimisestä, rakkauden kaipuusta ja anteeksiannosta. Se on myös rikas kuvaus Intiasta ja sen monista väreistä. Joesta, joka on toisinaan myrskyistä samea.

Johanna Elomaa on kirjailija ja vapaa toimittaja, joka on työskennellyt useissa mediataloissa toimittajana, uutispäällikkönä ja vastaavana tuottajana. Elomaan vuonna 2016 julkaistu omaelämäkerrallinen esikoisteos Säästä ajatuksesi eläviä varten sai loistavan vastaanoton. Elomaa kirjoittaa parhaillaan Thaimaan luolaoperaatioista ja sukeltaja Mikko Paasista kertovaa Sukellus valoon -kirjaa, joka julkaistaan myös sykyllä.

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen

heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Ina Westmanin Henkien saari on vaikuttava ja tarkkanäköinen romaani

HenkienSaari_kansi.jpeg

INA WESTMAN: HENKIEN SAARI

Julkaistu 9.8.2018.

Me katoamme täältä, mutta saari jää.

Emma, Joel ja tytär Fanni viettävät kesää saarella. Vaikka ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä, aina voi istua laiturilla tarkkailemassa merta, etsiä rakkolevää, kerätä kiviä tai kalastaa. Maailma on kutistunut kallioiden ja mäntyjen väliin, pieneksi ulapan painamaksi tilaksi.

Emmalla on arpi päässä. Hän ei tiedä mistä se on tullut tai mitä hänelle sitä ennen on tapahtunut. Oma mieli tuntuu vieraalta, samoin entinen työ, johon hän ei enää kykene. Kuka Emma oikein on, jos hän ei muista mitään elämästään ennen tätä kesää?

Mutta Emman muistot palaavat, yksi kerrallaan, ja niiden mukana saariparatiisiin saapuvat piinaavat näyt. Maailman epäkohtia ei voi unohtaa eikä kaikkea voi korjata. Jotta Emma voi pelastua, hänen on opittava laittamaan pelastusliivit ja happinaamari ensin itselle, sitten vasta muille.

Henkien saari on vaikuttava romaani parisuhteesta ja puolisoiden vieraantumisesta, paratiisimaisesta saaristoelämästa, joka aukeaa koko länsimaisen elämäntavan kuvaksi: se on onnellista vain niin kauan kuin olemme valmiita unohtamaan, mitä meren tuolla puolen on.

Ina Westman on kirja-alan ammattilainen, joka löysi saariston vasta aikuisena mutta jäi sille tielle. Kahden lapsen äiti löytää omaa aikaa bloggaamalla Inahduksessa ja Pienessä novelliblogissa. Henkien saari on hänen toinen romaaninsa.

 

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen

heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Pressikuvat:  Kuva 1  kuva 2  I  kuva 3 (kuvat: Meri Björn)  I  Kansi