Uutiset Johanna Vehkoon Valheenpaljastajan käsikirja on selviytymisopas totuudenjälkeiseen aikaan

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Johanna Vehkoon Valheenpaljastajan käsikirja on selviytymisopas totuudenjälkeiseen aikaan


9789523520042 - Kansikuva
23.10.2019

Johanna Vehkoon Valheenpaljastajan käsikirja on selviytymisopas totuudenjälkeiseen aikaan

Palkitun toimittajan selväjärkinen tietokirja tarjoaa tietoa länsimaista demokratiaa rapauttavasta ilmöistä ja konkreettisia keinoja sen tunnistamiseksi ja torjumiseksi.

Valheenpaljastajan käsikirja antaa keinot faktan erottamiseen fiktiosta. Mistä tunnistaa valeuutisen? Ketkä harjoittavat manipulointia? Miksi salaliittoteoriat leviävät, ja onko kaikki sosiaalisen median syytä? Kirja opettaa uusia kansalaistaitoja, joiden avulla ihminen selviytyy totuudenjälkeisessä ajassa. Lähdekritiikin taitojen lisäksi mukana on konkreettisia nettisalapoliisin työkaluja. Yksi kirjan kantavista ajatuksista on opettaa ihmisiä kyseenalaistamaan myös omia luutuneita käsityksiään. Vahvistusharha saa meidät uskomaan asioihin, jotka sopivat omaan maailmankuvaamme. Mekanismi on voimakas, mutta voimme opetella murtamaan sen.

Johanna Vehkoo on tutkiva toimittaja. Hän toimii johtajana Feministisessä ajatushautomo Hatussa ja on yksi Long Playn perustajista. Vehkoon ja Emmi Niemisen journalistinen sarjakuvateos Vihan ja inhon internet oli vuoden 2018 Sarjakuva Finlandia -ehdokas ja voitti Nuori voima -palkinnon.