Tuomas Kokon Tosi kivat juhlat on kiusallisen tarkkanäköinen, mutta koskettava esikoisromaani

 
tosikivatjuhlat_neliö.png

TUOMAS KOKKO: TOSI KIVAT JUHLAT

,,

Surullisimmat ruoat syödä itsekseen:
1. Ikean hotdogit
2. Ikean lihapulla-annokset
3. Kaikki mitä ottaa, kun hakee toisen lautasellisen ruokaa kiinalaisen ravintolan buffetissa.


Tuomas Kokon esikoiskirja Tosi kivat juhlat on kiusallisen tarkkanäköinen romaani KISS-collegepaidoista, Flow-rannekkeen piilottelusta vähävaraisten avustusjonossa, tosi kivoista 30-vuotisjuhlista, puhelinmyyjän salatauoista, epäonnistuneesta seksistä ja sen oikean etsimisestä, kun myös ihan kuka tahansa kelpaisi. Tuomas Kokon minimalistinen proosa kuvaa ihmistä ja elämää niin tarkasti, että lukija ei tiedä, pitäisikö sille itkeä vai nauraa.

Tuomas Kokko on helsinkiläinen journalisti, joka työskentelee Helsingin Sanomissa. Tosi kivat juhlat on hänen esikoisteoksensa. 

Kirja julkaistaan 22.8.

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
0407029165

Lataa: kansi I kuva
Kansi: Tero Ahonen
Kuva: Meri Björn

 

Seidi Saikkosen Yvonnen talo on tiivistunnelmainen psykologinen romaani, joka pitää lukijan tiukasti otteessaan

 
Yvonnentalo_kansi.jpg

SEIDI SAIKKONEN: YVONNEN TALO

Eräänä päivänä Anna saa puhelun. Yvonne, jonka henkilökohtaisena avustajana hän on vuosia sitten työskennellyt Sveitsissä, on kuollut, ja Anna on hautajaisten vieraslistalla. Matkalla Anna palaa Yvonnen kanssa vietettyihin vuosiin. Kuka Yvonne itse asiassa oli ja mitä heidän välillään tapahtui? Tiivistunnelmainen psykologinen romaani kiertää lukijan mukaan pienen alppikaupungin merkilliseen tunnelmaan ja erikoiseen ihmissuhteeseen, joka pitää lukijan tiukasti otteessaan.

Seidi Saikkonen on esikoiskirjailija, joka on asunut vuosia ulkomailla ja työskennellyt muun muassa lentoemäntänä ja vastaanottovirkailijana. Hän on opiskellut Queen Mary University of Londonissa elokuvataidetta ja asuu tällä hetkellä Shanghaissa.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi

 

Marissa Mehrin Burleskikirja on kattava ja kauniisti kuvitettu tietokirja liioittelun taiteesta

 
Burleskikirja_kansi .jpg

MARISSA MEHR: BURLESKIKIRJA


Mitä burleski on? Miten se ottaa kantaa ilmastonmuutokseen ja ihmisoikeuksiin? Ja mikä ihme on pilluperuukki?

Burleski on vanha, satiirinen näyttämö- ja esitystaiteen laji, joka koki uuden tulemisensa 1990-luvulla. Pieni syrjäinen Suomi oli nykyburleskin etujoukoissa ensimmäisellä mannereurooppalaisella festivaalillaan. Kymmenen vuotta myöhemmin laji on levinnyt ympäri maailman, ja se työllistää laajan joukon ihmisiä. Keitä he oikein ovat?

Burleskikirja on ensimmäinen ”liioittelun taidetta” käsittelevä suomalainen tietokirja. Se riisuu burleskiin liitettyjä ennakkoluuloja ja nostaa tämän karnevalistisen lajin taiteiden Parnassos-vuorelle. Kattava, kauniisti kuvitettu teos esittelee burleskin historiaa ja tutustuttaa lukijansa niin showponin arkeen, suurimpiin legendoihin kuin kotimaisiin nykytekijöihin. Samalla se tarkastelee lajin feminististä historiaa ja poliittista nykyluonnetta.

Marissa Mehr on kirjailija, kriitikko ja väitöskirjatutkija, joka on aiemmin julkaissut romaanin, esseistisen matkaoppaan ja laajasti lyhyempiä tekstejä, kuten esseitä. Hän on yksi Suomen harvoista burleskikriitikoista. Hän on myös esiintynyt nimellä Norma Chardonnay-Shampanskaja.


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi