Kosmoksen kevään 2019 kirjat on julkaistu

Kosmoksen kevään 2019 kirjat on julkaistu. Kevään katalogissa on kaksi taidokasta esikoisromaania, ja tietokirjoissa pohditaan vapaaehtoista lapsettomuutta, sukelletaan syvälle naisen nautintoon, tutustutaan burleskin historiaan ja nykytekijöihin sekä pohditaan sen yhteiskunnallista potentiaalia. Lisäksi perinteiset vaaleanpunaiset ja -siniset vauvakirjat saavat rinnalleen tyylikkään, nykyaikaan sopivan ja sukupuolineutraalin kirjan.


Kaunokirjallisuus

Aino Vähäpesolan Onnenkissa on autofiktiivinen romaani naiseudesta, joogasta, seksistä, kuolleen miehen asennosta, puuvillapaidoista ja elämästä setien ehdoilla rakennetussa maailmassa. Onnenkissa on nerokkaan kaunis ja ikiaikaisen viisas esikoiskirja, jonka proosa on valaisevaa ja lohdullista.

Arsi Aleniuksen esikoisteos Villa Alpha on ilkikurinen ja älykäs romaani toimittajan juttukeikasta Villa Alphaan, elämyspuistoon, jossa keski-ikäiset pääsevät elämään nuoruuden uudelleen. Romaani laskostuu auki kerroksittain ja rakentaa samaan aikaan hyytävän ja koomisen kuvan tästä ajasta ja sen ihmisistä.

Tietokirjallisuus

Niku Hoolin ja Anna-Sofia Niemisen Aikuisten perhe sai alkunsa kirjoittajapariskunnan omasta kriisistä, kun häiden alla he ymmärsivät, että lapsiasiasta olisi aika tehdä päätös. Aikuisten perhe on kaikille, jotka pohtivat lapsen hankintaa tai ovat jo päättäneet elää lapsetta. Kirjassa käydään vasektomiassa, pohditaan deittailua lapsettomana, tutustutaan monenlaisiin aikuisten perheisiin ja mietitään, miten ottaa ilo irti lapsettomuudesta.

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin Iso O – Matkaopas huipulle -kirjan rinnalle saadaan paljon toivottu harjoituskirja, joka sisältää niin mielikuvaharjoituksia, käytännön tekniikoita kuin kumppanin osuudenkin. Iso O – Harjoituskirja toimii hyvin myös itsenäisenä ilman alkuperäistä kirjaa.

Marissa Mehrin Burleskikirja on kattava ja kauniisti kuvitettu tietokirja, joka esittelee burleskin historiaa ja tyylejä, tutustuttaa lukijansa showponin arkeen, suurimpiin legendoihin ja kotimaisiin nykytekijöihin. Lisäksi kirjassa pohditaan burleskin yhteiskunnallista potentiaalia aina kehopositiivisuudesta ilmastonmuutokseen.

Alku on tyylikäs ja nykyaikaan sopiva vauvakirja estetiikkaa arvostaville vanhemmille. Kirjan tekstit on laadittu tämän vuosituhannen maailmaan, esimerkiksi sukupuolisensitiivisiksi. Kirjan on suunnitellut graafikko Kiira Keski-Hakuni ja kirjoittanut Jussi Pekkala.


Kosmoksen katalogi luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Myynti:
Miguel Rosensrtöm
miguel.rosenstrom@bonnierbooks.fi
040 342 4715


@kosmoskirjat #kosmoskirjat
Iikka Kiven rehellinen self help -kirja ei ratkaise ongelmiasi

iikkakivi_neliö.jpg

Jos haluat jotakin, koko universumi auttaa sinua saavuttamaan sen.” – Paulo Coelho.

Paskapuhetta. Universumi ei voi auttaa sinua. Se ei tiedä, mitä sinä haluat, eikä sitä kiinnosta ottaa selvää. Tästä ilmeisestä tosiasiasta huolimatta kirjakauppojen hyllyt ovat täynnä opuksia, jotka pyrkivät vakuuttamaan lukijan siitä, että hän pystyy mihin vain ja koko kosmos on virittynyt hoitamaan hänen asiansa kuntoon. Tämä ei ole sellainen kirja. Päinvastoin. Tämä on kirja niille, jotka arvostavat rehellisyyttä. Tämä kirja ei ratkaise ongelmiasi.

Iikka Kivi on oululainen stand up -koomikko. Hän on tullut tunnetuksi paitsi lavoilla ja televisiossa myös Facebookissa ja Twitterissä, joissa hän on kerännyt valtavan seuraajakunnan nerokkailla ajankohtaisilla kannanotoillaan.

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kaverin puolesta kyselen -kirja sisältää noloimmat kavereille sattuneet jutut


kpk_kansi_neliö.jpg

ANNA KARHUNEN & TIIA RANTANEN: KAVERIN PUOLESTA KYSELEN

Kaikkea sitä voikin kaverille sattua.

Oletko esimerkiksi koskaan päätynyt samoille treffeille isäsi kanssa tai joutunut pahoinvoivana oksentamaan oman paitasi sisään, jotta et pilaisi taksin nahkapenkkejä? Etkö? Hyvä, emme mekään, mutta kaverille nämä ovat tuttuja tilanteita.

Kaverin puolesta kyselen on supersuosittujen podcastaajien riemastuttava kirja, joka sisältää noloimmat yhdelle kaverille sattuneet jutut. Kirja pohjautuu samannimiseen podcastiin, joka on lähes miljoonalla kuuntelullaan yksi Suomen suosituimpia.

Kirja julkaistaan 24.10. Anna ja Tiia esiintyvät Helsingin kirjamessuilla 27.10. klo 19:00 Esplanadi-lavalla.

Seuraa somessa: @kaverinpuolestakyselen
#kpkkirja #kaverinpuolestakyselen

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165