Uutiset Kirjoittajaleiri Hailuodossa 11.–13.6.

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Kirjoittajaleiri Hailuodossa 11.–13.6.


13.04.2021

Kirjoittajaleiri Hailuodossa 11.–13.6.

Kustannusyhtiö Kosmos ja Kulttuuritalo Päiväkoti järjestävät kirjoittajaleirin Hailuodossa 11.–13.6.2021. Leirin ohjaajina toimivat kirjailijat Emmi-Liia Sjöholm ja Helmi Kekkonen.

Kirjoittajaleiri on suunnattu kunnianhimoisille kirjoittajille ja tulevaisuuden kirjallisuuden tekijöille, jotka eivät kuitenkaan ole vielä julkaisseet kaunokirjallista teosta. Leirillä etsitään ja kehitetään omia vahvuuksia kirjoittajana, tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia sekä tutkitaan erilaisia kerronnan ja tarinallisuuden keinoja. Leiri koostuu yhteisestä työskentelystä, kuten työpajoista ja luento-osuuksista, sekä itsenäisestä tekstin työstämisestä Hailuodon kauniissa miljöössä. Lisäksi osallistujat saavat henkilökohtaista palautetta teksteistään. Leirille valitaan kymmenen osallistujaa käsikirjoituksen tai lyhyemmän tekstinäytteen perusteella, ja ohjelma keskittyy proosan kirjoittamiseen.

Kirjoittajaleirin ohjaajina toimivat kirjailijat Emmi-Liia Sjöholm ja Helmi Kekkonen sekä kirja-alan ammattilaiset Kosmoksesta. Helmi Kekkonen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on julkaistu kuusi teosta, mm. romaani Vieraat (2016) sekä omakohtainen teos Olipa kerran äiti (2019). Kekkonen on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä sekä luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa ja valmistunut sieltä filosofian maisteriksi. Kirjailijantyön ohella hän kirjoittaa Sivulauseita-blogia ja opettaa luovaa kirjoittamista. Emmi-Liia Sjöholm on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja. Hänen esikoiskirjansa Paperilla toinen oli vuoden 2020 puhutuimpia teoksia. Lisäksi Sjöholm kirjoittaa mm. Helsingin Sanomiin, Gloriaan ja Me Naisiin. Kosmos on vuonna 2015 perustettu kauno- ja tietokirjallisuutta julkaiseva, ennakkoluuloton kustantamo, joka etsii aktiivisesti uusia ääniä.

Kirjoittajaleirille valitaan hakemuksen ja käsikirjoituksen perusteella kymmenen osallistujaa. Lähetä hakemus 3.5. mennessä osoitteeseen info@kulttuuritalopaivakoti.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi, käsikirjoituksestasi ja miksi haet leirille. Leirille ei voi hakea käsikirjoituksella, joka on jo julkaistu tai josta on jo kustannussopimus. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille viimeistään 10.5.

Leirin hinta on 350 € / henkilö. Hinta sisältää leiriohjelman lisäksi aamiaiset, saunan ja yhteismajoituksen Hailuodon tunnelmallisessa Majakkapihassa, Marjaniemessä meren rannalla. Matkat Hailuotoon ovat omakustanteiset. Mikäli leiri joudutaan perumaan koronaan liittyvien viranomaisten asettamien rajoitusten vuoksi tai muusta leirin järjestäjän määrittelemästä syystä, osallistumismaksu palautetaan. Leirillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kirjoittajaleiri Hailuodossa 11.–13.6.2021.
Haku päättyy 3.5.


Lisätiedot:

Heini Salminen / Kustannusyhtiö Kosmos

heini.salminen@kosmoskirjat.fi

Sanna Roukala / Kulttuuritalo päiväkoti
info@kulttuuritalopaivakoti.fi