Uutiset Kirjoittajaleiri Hailuodossa 9.–11.6.2023 

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Kirjoittajaleiri Hailuodossa 9.–11.6.2023 


Kosmos Hailuoto kirjoittajaleiri 2023
02.03.2023

Kirjoittajaleiri Hailuodossa 9.–11.6.2023 

Kustannusyhtiö Kosmos ja Kulttuuritalo Päiväkoti järjestävät jo kolmatta kertaa suositun kirjoittajaleirin Hailuodossa 9.–11.6.2023. Leirin ohjaajina toimivat kirjailijat Emmi-Liia Sjöholm ja Helmi Kekkonen. Kirjoittajaleiri on saanut aiempina vuosina suurta kiitosta osallistujilta sekä tuonut useamman kustannussopimuksen. 

”Hailuodon leiri oli ainutlaatuinen tilaisuus uppoutua muutaman päivän ajan täysin kirjoittamiseen, kirjoitusharjoituksiin ja kirjoittamisesta puhumiseen lumoavan kauniissa ympäristössä. Saavuin leirille noin sadan liuskan käsikirjoituksen alun kanssa, ja sain henkilökohtaisesta palautteesta uskoa ideaani ja konkreettisia suuntaviivoja tekstin edistämiseen. Myöhemmin samana vuonna solminkin kustannussopimuksen Kosmoksen kanssa. Uskon, että leiri voi palvella tosi hyvin vaikka oma idea ei olisikaan vielä niin selkeä, mutta minulle toimi hyvin, että tiesin mitä tulin hakemaan ja pystyin hyödyntämään leirin tarjoamia tilaisuuksia tehokkaasti käsikirjoitusprosessin viemisessä seuraavalle tasolle.” – vuoden 2022 osallistuja 

Kirjoittajaleiri on suunnattu kunnianhimoisille kirjoittajille ja uusille kirjallisuuden äänille, joilla on halu päästä työstämään tekstiään ja kehittämään omia taitojaan kirjoittajana. Leirillä etsitään ja kehitetään omia vahvuuksia kirjoittajana, tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia sekä tutkitaan erilaisia kerronnan ja tarinallisuuden keinoja. Leiri koostuu yhteisestä työskentelystä, kuten työpajoista ja luento-osuuksista, sekä itsenäisestä tekstin työstämisestä Hailuodon ainutlaatuisessa miljöössä. Leirille valitaan kymmenen osallistujaa käsikirjoituksen tai lyhyemmän tekstinäytteen perusteella, joihin osallistujat saavat myös henkilökohtaisen palautteen leirin päätteeksi. Leirin ohjelma keskittyy proosan kirjoittamiseen. 

Kirjoittajaleirin ohjaajina toimivat aiemmiltakin vuosilta tutut kirjailijat Emmi-Liia Sjöholm ja Helmi Kekkonen sekä kirja-alan ammattilaiset Kosmoksesta. Helmi Kekkonen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on julkaistu seitsemän teosta, uusimpina romaani Tämän naisen elämä (2021) sekä omakohtainen teos Olipa kerran äiti (2019). Kekkonen on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä sekä luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa ja valmistunut sieltä filosofian maisteriksi. Kirjailijantyön ohella hän kirjoittaa Sivulauseita-blogia ja opettaa luovaa kirjoittamista. Emmi-Liia Sjöholm on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja. Hänen esikoiskirjansa Paperilla toinen oli vuoden 2020 puhutuimpia teoksia ja 2022 julkaistu, ensisijaisesti äänikirjaksi kirjoitettu dialogiromaani Virtahevot, nousi heti ilmestyttyään äänikirjapalveluiden kuunnelluimpien kirjojen kärkeen. Lisäksi Sjöholmilla on pitkä ura toimittajana. Tällä hetkellä hän opiskelee elokuva- ja tv-käsikirjoittamista Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksella. Kosmos on vuonna 2015 perustettu kauno- ja tietokirjallisuutta julkaiseva, ennakkoluuloton kustantamo, joka etsii aktiivisesti uusia ääniä. Kulttuuritalo Päiväkoti on taiteilijaresidenssi Hailuodossa kirjailijoille, muusikoille ja luovan alan tekijöille.  

Kirjoittajaleirille valitaan käsikirjoituksen ja hakemuksen perusteella kymmenen osallistujaa. Leirin lopuksi annettava henkilökohtainen palaute annetaan lähetetyn käsikirjoituksen pohjalta. Lähetä oma käsikirjoitus ja hakemus yhtenä PDF-tiedostona 9.4. mennessä osoitteeseen info@kulttuuritalopaivakoti.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi, käsikirjoituksestasi ja miksi haet leirille. Aiemmat julkaisut eivät ole este hakemiselle, mutta leirille ei voi hakea käsikirjoituksella, joka on jo julkaistu tai josta on jo kustannussopimus. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 25.4.  

Leirin hinta on 360€ / henkilö. Hinta sisältää leiriohjelman lisäksi aamiaiset, saunan ja yhteismajoituksen Hailuodon tunnelmallisessa Majakkapihassa, Marjaniemessä meren rannalla. Matkat Hailuotoon ovat omakustanteiset. Mikäli leiri joudutaan perumaan järjestäjän määrittelemästä syystä, osallistumismaksu palautetaan. Leirillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä hyväksytä minkäänlaista syrjintää, vihapuhetta tai asiatonta käytöstä. 

 

Kirjoittajaleiri Hailuodossa 9.–11.6.2023. 

Haku päättyy 9.4. 

  

Lisätiedot: 

Anna Kesti / Kustannusyhtiö Kosmos
anna.kesti@kosmoskirjat.fi 

Sanna Roukala / Kulttuuritalo Päiväkoti
info@kulttuuritalopaivakoti.fi