Uutiset Helsingin kirjamessut verkossa 22.–25.10.

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Helsingin kirjamessut verkossa 22.–25.10.


22.10.2020

Helsingin kirjamessut verkossa 22.–25.10.

Helsingin Kirjamessut järjestetään tänä vuonna verkossa. Ohjelmasta voi nauttia verkkolähetysten välityksellä torstaista sunnuntaihin 22.–25.10.2020. Kosmoksen kirjailijat esiintyvät messuilla seuraavasti:


23.10.

Tartunta
Senaatintori klo 11:30

Tartunta tallentaa teksteihinsä elämää merkillisinä poikkeustilan aikoina, jolloin tylsästä ja tavallisesta arjesta tuli yhtäkkiä himoittua arvotavaraa ja sen korviketta koetettiin valmistaa nostalgisilla nuoruuskuvahaasteilla ja videokahveilla. Kirjan toimittaja Pontus Purokurun vetämässä paneelikeskustelussa mukana teoksen kirjoittajista Iida Sofia HirvonenAino Vähäpesola ja Antti Nylén.

KirjaKallio: Lupa ja Runkkarin käsikirja
Töölö klo 13:00

Miten seksistä pitäisi puhua? Entä kirjoittaa? Sita Salminen (Lupa) ja Ina Mikkola (Runkkarin käsikirja) keskustelevat rohkeasti ja armollisesti erotiikasta, seksistä ja seksuaalisuudesta. Keskustelulla halutaan rohkaista rehellistä keskustelua seksistä jaseksuaalisuudesta. Haastattelijoina Kallion lukiolaiset.

KirjaKallio: Paperilla toinen
Töölö klo 13:30

Paperilla toinen on aseistariisuvan avoin kirja naiseudesta ja äidiksi kasvamisesta. Emmi-Liia Sjöholm kirjoittaa omasta elämästään, seksistä, tarpeesta miellyttää miehiä, 14-vuotiaana tehdystä abortista, siitä kuinka hänestä tuli parikymppisenä äitipuoli, kuinka hän lopulta sai oman lapsen, rakkaudesta, halusta, itsen etsimisestä ja vähän löytämisestäkin. Haastattelijoina Kallion lukiolaiset.


24.10.

Tulevaisuuden kirjallisuus
Töölö klo 10:30

Millaista kirjallisuus on tulevaisuudessa? Miten kehittyvä teknologia ja muuttuva maailma vaikuttavat siihen, miten ja mitä luemme? Entä miten kirjat kirjoitetaan, onko tulevaisuuden klassikkoromaanien takana tekoäly? Millainen kirjallisuus on eettisesti ja ekologisesti kestävää myös tulevaisuudessa? Suvi Auvisen johdolla keskustelemassa Henri Hyppönen (Luomiskertomus), Olavi Koistinen (Motivaatiojänis) ja Pontus Purokuru (Mikä liberalismia vaivaa?).

Irti Häpeästä
Töölö klo 12:30

Miksi seksuaalisuuteen liittyy niin paljon häpeää ja miten se ohjailee käyttäytymistämme? Miksi vaikenemme asioista, jotka olisi tärkeää sanoa ääneen? Emmi-Liia Sjöholm (Paperilla toinen) ja seksuaaliterapeutti Marja Kihlström (Iso O, Oikeilla nimillä) keskustelevat siitä, miten omat tunteensa, halunsa ja rajansa oppii tunnistamaan ja nimeämään. Haastattelijana Laura Friman.

Avoimet suhteet
Töölö klo 13:30

Monogamiaa ei enää pidetä ainoana oikeana suhdemallina, vaan yhä useampi löytää itselleen oikean elämäntavan monogamisen parisuhteen ulkopuolelta. Mikä ihmisten asenteissa on muuttunut, ja miksi avoimet suhteet kiinnostavat juuri nyt? Laura Frimanin haastateltavana aiheesta tietokirjan kirjoittanut Mirja Hämäläinen (Avoimet suhteet) ja aihetta romaanissaan käsittelevä Riikka Suominen (Suhteellisen vapaata).


25.10.

Luomiskertomus  – Matkalla luovuuden tulevaisuuteen
Senaatintori 25.10. klo 16:00

Ennen idean toteuttaminen vaati aikaa ja vaivaa, mutta digitalisoituvassa maailmassa sen, minkä voi ajatella, voi myös luoda ja saada viiveettä muiden nähtäville. Lisäksi luovalle kentälle astuu ihmisen rinnalle uusi toimija, tekoäly, joka kiihdyttää nopeutta entisestään. Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuuden luovan ihmisen kannalta? Henri Hyppönen esittelee luovan työn ja ajattelun mullistavia teknologisia läpimurtoja ja etsii ihmisen luovuudelle uutta suuntaa. Haastattelijana Ina Mikkola.

Osallistu myös kirjamessujen lukupiiriin!

Paperilla toinen -lukupiiri
21.10. klo 18:00

Lukupiirissä keskustellaan Emmi-Liia Sjöholmin omakohtaisesta esikoisteoksesta Paperilla toinen. Lukupiiriä vetää kirjailija Jani Toivola. Tilaisuus on maksuton. Kysymyksiä voi lähettää jo etukäteen tai facebook-liven kautta. Lukupiiri näkyy myös tapahtuman verkkosivuilla.