Heini Strand, Inka Rantakallio

Kuka kuuluu? – Kirjoituksia hiphopista ja feminismistä


Suorapuheisia tekstejä hiphop-kulttuurista ja feminismistä

Millaisia representaatioita hiphop tarjoaa? Saavatko vähemmistöt äänensä kuuluviin? Kuka sanelee suomiräpin ehdot, kuka pääsee mukaan verkostoon, kuka kuuluu?


  • 282 pages
  • 2021
  • 30,00 €

Suorapuheisia tekstejä hiphop-kulttuurista ja feminismistä

Millaisia representaatioita hiphop tarjoaa? Saavatko vähemmistöt äänensä kuuluviin? Kuka sanelee suomiräpin ehdot, kuka pääsee mukaan verkostoon, kuka kuuluu?

24 tekijän tekstikokoelma hiphop-kulttuurin moninaisuudesta avaa tarkkanäköisesti, ketkä ovat hiphop-skenen vallanpitäjiä ja ketkä edelleen leimautuvat marginaalin edustajiksi. Inka Rantakallio ja Heini Strand ovat toimittaneet teoksen, jonka esseissä ja dialogeissa hiphop-kulttuurin feministisiä liikehdintöjä tarkastelevat hiphopin asiantuntijat, kuten Yeboyah, Adikia, Koko Hubara ja Sonya Lindfors.

Inka Rantakallio on tutkija, toimittaja ja DJ. Hänen väitöskirjansa (2019) käsitteli suomiräpin maailmankatsomuksia. Rantakallio työskentelee nimellä DJ SHY GRL osana FWU-DJ-kollektiivia sekä SOFA-duon keikkakokoonpanoa.


Inka Rantakallio

Inka Rantakallio on tutkija, toimittaja ja DJ, joka väitteli tohtoriksi suomiräpistä vuonna 2019. Rantakallio työskentelee nimellä DJ SHY GRL osana FWU-DJ-kollektiivia sekä SOFA-duon keikkakokoonpanoa.

Heini Strand

Heini Strand on toimittaja, kirjailija ja kirjastotyöntekijä. Strandin toimittama Hyvä verse (Into, 2019) oli ensimmäinen suomalaisia naispuolisia räppäreitä käsittelevä kirja.

isbn 9789523520783
Julkaisupäivä 28.01.2021
Sivumäärä 282
Kirjastoluokka 78.13
Kansi Kiia Beilinson

”Teksteistä jää lukijalle työkaluja tasa-arvon edistämistä, valtarakenteiden kyseenalaistamista ja antirasistisen työn tekemistä varten. Avaimet käteen -tyyppisiä ratkaisuja ei tarjota, mitään ei luvata korjata sormia napsauttamalla. Ne tekevät olemassa olevia ongelmia näkyviksi ja kyseenalaistavat opittuja ajattelumalleja. Ne pyytävät avaamaan silmät ja suun. Haastavat toimimaan.”

– Jukka Hätinen / Rumba

”Moniäänisessä tietokirjassa pohditaan, miten hiphop-kulttuuri voisi olla tasa-arvoisempi. Esseissä ja haastatteluissa musiikin tekijät, tuottajat ja toimittajat kertovat kokemuksistaan – – Kun omakohtainen ja yleinen kohtaavat, kirja toimii.”

– Silvia Hosseini / Image