Sita Salminen

Lupa – Eroottisia novelleja


Sosiaalisen median moniosaajan rohkea kaunokirjallinen avaus

Sita Salmisen eroottiset novellit puhuvat seksipositiivisuuden puolesta.


  • 208 pages
  • 2020
  • 10,10 €

Sosiaalisen median moniosaajan rohkea kaunokirjallinen avaus

Sita Salmisen eroottiset novellit puhuvat seksipositiivisuuden puolesta.

Kokoelman kutkuttavat tarinat vievät lukijan niin hierojan käsittelyyn kuin joogasalin saunaan ja illantummaan neukkariin. Kertomukset kuvaavat, miten seksi on muutakin kuin yhdyntää, ja miten joskus parasta on hellyys, toisinaan kovemmat otteet, mutta ehkä kaikkein seksikkäintä on antaa ja saada lupa.


Sita Salminen

Sita Salminen on rovaniemeläislähtöinen monipuolinen somevaikuttaja ja kirjailija, jonka kahdella YouTube-kanavalla on yhteensä yli 350 000 tilaajaa.

isbn 9789523520653
Julkaisupäivä 06.10.2020
Sivumäärä 208
Kirjastoluokka 84.2
Kansi Sanna-Reeta Meilahti

Salmisen tavoitteena on purkaa seksiin liittyvää häpeää. Vaikka media pursuaa seksiä ja aiheesta puhutaan näennäisen avoimesti, seksiin liittyy yhä valtavasti tabuja.

Vaikka Salminen haluaa purkaa seksiin liittyviä normeja, yhdestä asiasta hän tekisi tavan. Seksuaaliseen kanssakäymiseen pitäisi hänen mielestään pyytää aina kaikkien osapuolten suostumus. Siihen viittaa osittain Lupa-kirjan nimikin.

Helsingin Sanomat

Tätä teosta on helppo lähestyä. Sen luvataan olevan turvallinen tila: näiden tarinoiden rohkaisemana on turvallista fantasioida. Lupa on seksin mukavuusalue. Se ilmenee esimerkiksi naiskeskeisyytenä ja valta-asetelmien puuttumisena. Novelleissa tasa-arvoiset ihmiset esittävät valta-asetelmia roolileikkien kautta.

Toinen sivu