Uutiset Kosmoksen ja Kulttuuritalo Päiväkodin kirjoittajaleiri Hailuodossa 7.–9.6.2024

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Kosmoksen ja Kulttuuritalo Päiväkodin kirjoittajaleiri Hailuodossa 7.–9.6.2024


12.03.2024

Kosmoksen ja Kulttuuritalo Päiväkodin kirjoittajaleiri Hailuodossa 7.–9.6.2024

Kustannusyhtiö Kosmoksen ja Kulttuuritalo Päiväkodin järjestämä suosittu kirjoittajaleiri järjestetään jo neljättä kertaa Hailuodossa 7.–9.6.2024. Leirin ohjaajina toimivat kirjailijat Niko Hallikainen ja Helmi Kekkonen. Kirjoittajaleiri on saanut aiempina vuosina suurta kiitosta osallistujilta sekä tuonut useamman kustannussopimuksen.

”Sain todella arvokasta palautetta tekstistäni, uskoa ja intoa kirjoittamiseen, ja vuotta myöhemmin kustannussopimuksen. Kustantamon väki oli heti samalla sivulla kanssani, ja tekstin kehittämisestä oli helppoa keskustella. Lisäksi oli ihanaa tutustua muihin esikoistaan kirjoittaviin ja jakaa heidän kanssaan iloa, epävarmuutta ja jännitystä.” – Elli Valtonen, Kosmoksen esikoiskirjailija 2023 teoksella Tainnutuskehto.

Kirjoittajaleiri on suunnattu kunnianhimoisille kirjoittajille ja uusille kirjallisuuden äänille, joilla on halu päästä työstämään tekstiään ja kehittämään omia taitojaan kirjoittajana. Leirillä etsitään ja kehitetään omia vahvuuksia kirjoittajana, tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia sekä tutkitaan erilaisia kerronnan ja tarinallisuuden keinoja. Leiri koostuu yhteisestä työskentelystä, kuten työpajoista ja luento-osuuksista, sekä itsenäisestä tekstin työstämisestä Hailuodon ainutlaatuisessa miljöössä. Leirille valitaan kymmenen osallistujaa käsikirjoituksen tai lyhyemmän tekstinäytteen perusteella, joihin osallistujat saavat myös henkilökohtaisen palautteen leirin päätteeksi. Leirin ohjelma keskittyy proosan kirjoittamiseen.

Kirjoittajaleirin ohjaajina toimivat aiemmiltakin vuosilta tutut kirjailijat Niko Hallikainen ja Helmi Kekkonen sekä kirja-alan ammattilaiset Kosmoksesta. Helmi Kekkonen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on julkaistu kahdeksan teosta, uusimpina romaani Liv! (2024), Tämän naisen elämä (2021) sekä omakohtainen teos Olipa kerran äiti (2019). Kekkonen on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä sekä luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa ja valmistunut sieltä filosofian maisteriksi. Kirjailijantyön ohella hän kirjoittaa Sivulauseita-blogia ja opettaa luovaa kirjoittamista.

Niko Hallikainen on helsinkiläinen kirjoittaja ja esitysrunoilija. Hallikainen on julkaissut kaksi teosta Kanjoni (2021) sekä Suuri märkä salaisuus (2023), joka voitti Kalevi Jäntin palkinnon. Hallikainen tekee tekstilähtöisiä sooloesityksiä, joita on nähty muun muassa Flow Festivalin, Baltic Circlen ja Kiasman ohjelmistoissa, ja opettaa luovaa kirjoittamista Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmissa

Kosmos on vuonna 2015 perustettu kauno- ja tietokirjallisuutta julkaiseva, ennakkoluuloton kustantamo, joka etsii aktiivisesti uusia ääniä. Kulttuuritalo Päiväkoti on taiteilijaresidenssi Hailuodossa kirjailijoille, muusikoille ja luovan alan tekijöille.

Kirjoittajaleirille valitaan käsikirjoituksen ja hakemuksen perusteella kymmenen osallistujaa. Leirillä jokainen osallistuja saa henkilökohtaista palautetta lähettämästään käsikirjoituksesta. Lähetä oma käsikirjoitus ja hakemus yhtenä PDF-tiedostona 3.4. mennessä osoitteeseen info@kulttuuritalopaivakoti.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi, käsikirjoituksestasi ja miksi haet leirille. Aiemmat julkaisut eivät ole este hakemiselle, mutta leirille ei voi hakea käsikirjoituksella, joka on jo julkaistu tai josta on jo kustannussopimus. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 25.4.2024

Leirin hinta on 360€ / henkilö. Hinta sisältää leiriohjelman lisäksi aamiaiset, saunan ja yhteismajoituksen Hailuodon tunnelmallisessa Majakkapihassa, Marjaniemessä meren rannalla. Matkat Hailuotoon ovat omakustanteiset. Mikäli leiri joudutaan perumaan järjestäjän määrittelemästä syystä, osallistumismaksu palautetaan. Leirillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä hyväksytä minkäänlaista syrjintää, vihapuhetta tai asiatonta käytöstä.

Kirjoittajaleiri Hailuodossa 7.–9.6.2024.

Haku päättyy 3.4.

Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 25.4.

 

Lisätiedot:

Liisa Lehkonen / Kustannusyhtiö Kosmos

Liisa.lehkonen@kosmoskirjat.fi

Sanna Roukala / Kulttuuritalo Päiväkoti

info@kulttuuritalopaivakoti.fi