Uutiset Nimitysuutinen: Taija Roiha Kosmoksen uudeksi kustannuspäälliköksi

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Nimitysuutinen: Taija Roiha Kosmoksen uudeksi kustannuspäälliköksi


05.02.2024

Nimitysuutinen: Taija Roiha Kosmoksen uudeksi kustannuspäälliköksi

Kosmoksen kotimaisen kirjallisuuden kustannuspäälliköksi on nimetty Taija Roiha.

Roiha on monipuolinen kirjallisuusalan ammattilainen, kirjallisuustieteen tohtori ja Nuori voima -lehden entinen päätoimittaja. Uusi työnkuva innostaa Roihaa:

”Kustannuspäällikön työnkuva on todella inspiroiva ja erityislaatuinen. Odotan, että tehtävässä pääsen osaltani luotsaamaan kotimaisen kirjallisuuden suuntaa.”

Roihan vastuulla on julkaisukatalogin kokoaminen ja työskentely kirjailijoiden kanssa. Hän pääsee työskentelemään myös editorin roolissa. ”Molemmat ovat minulle erittäin innostavia tehtäviä.”

Kustantaja Mikko Aarne iloitsee Taija Roihan liittymisestä toimitukseen:

”Taija Roiha on yksi sukupolvensa parhaista lukijoista, terävä kriitikko, älykäs tutkija ja herkkä esseisti. Olen riemuissani siitä, että hänen taitonsa ja näkemyksensä saadaan Kosmokseen!”

Uudelta työltä Roiha odottaa Kosmoksen kirjailijoihin ja työyhteisöön tutustumista sekä ”sitä hetkeä, kun pääsen ensimmäistä kertaa näkemään ideoiden ja suunnitelmien konkretisoituvan valmiiden kirjojen muodossa.”

Kustantamon toimitukseen kuuluvat kustantaja Mikko Aarne, suomennetun kirjallisuuden kustannuspäällikkö Anni Moilanen sekä kotimaisen kirjallisuuden kustannuspäällikkö Taija Roiha. Tiimiä vahvistetaan kevään aikana myös kustannustoimittajalla.