Uutiset Motivaatiojänis on Olavi Koistisen odotettu ensimmäinen romaani työelämästä tekoälyn aikakaudella

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Motivaatiojänis on Olavi Koistisen odotettu ensimmäinen romaani työelämästä tekoälyn aikakaudella


01.10.2020

Motivaatiojänis on Olavi Koistisen odotettu ensimmäinen romaani työelämästä tekoälyn aikakaudella

Olavi Koistisen Motivaatiojänis on riemastuttava kuvaus siitä kuinka tekoäly vie sinunkin työsi.

Olli Erkama työskentelee kiinalaiskonserni Ximfassa, kun organisaatiouudistus alkaa. Mitä tapahtuu kun tekoäly alkaa ensin suunnitella työpaikan ruokalistat, korvaa sen jälkeen suurimman osan työntekijöistä ja lopulta myös romaanin kertojan? Nerokkaan tarkkanäköisessä ja pään räjäyttävän mielikuvituksellisessa työelämäkuvauksessa on pala Arto Paasilinnaa, hyppysellinen amerikkalaisia postmodernisteja, laadukas algoritmi ja 256 Gt:n USB-tikullinen Olavi Koistista!

Motivaatiojänis tutkii myös empiirisesti taiteen ja teknologian yhtymäkohtia. Osia kirjasta on kirjoittanut Koistisen itsensä ohjelmoima, tekstiä tuottava koneoppiva algoritmi. Vähitellen kirja rikkoo itse itseään ja irtisanoo erilaisia sopimuksia siitä, minkälainen kirjan pitäisi olla.

Olavi Koistinen on diplomi-insinööri ja journalisti joka työskentelee Helsingin Sanomissa datadeskissä mm. uutisrobottien parissa. Hänen esikoisteoksensa, novellikokoelma Mies joka laski miljardiin oli ehdokkaana sekä HS:n kirjallisuuspalkinnon että Runeberg-palkinnon saajaksi ja voitti Kalevi Jäntin palkinnon.