Uutiset Pantteri ja minä kokoaa Jani Toivolan rakastetut tekstit kansien väliin

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Pantteri ja minä kokoaa Jani Toivolan rakastetut tekstit kansien väliin


25.08.2022

Pantteri ja minä kokoaa Jani Toivolan rakastetut tekstit kansien väliin

Tunnistettavat ja liikuttavat Instagram-tekstit ovat nousseet valtavaan suosioon, ja nyt parhaat palat Toivolan ja Pantterin arjen seikkailuista julkaistaan kirjana.

Jani Toivola on julkaissut vuodesta 2020 alkaen sosiaalisessa mediassa pieniä, filosofisiakin ulottuvuuksia hipovia kertomuksia ja pohdintoja arjesta lapsensa kanssa. Tekstit ovat nousseet valtavaan suosioon, ja nyt parhaat palat Toivolan ja Pantterin arjen seikkailuista julkaistaan kirjana.
Pantteri ja minä on kokoelma kokoaan suurempia kirjoituksia vanhemman ja lapsen yhteisen taajuuden muodostumisesta sekä arjen pienistä ja isoista oivalluksista, joiden lomassa opetellaan spagaattia, etsitään roskiksesta Korkeasaaren karttaa ja eletään elämän parhaita päiviä.

”On vaikea löytää peiliä, josta katsoisi takaisin meidän kaltaisemme perhe, jossa roolit, kyvyt ja ominaisuudet eivät jakaudu vuosisatoja jatkuneen ketjun sanelemina. Minä olen kyllä mies ja isä, ja silti välillä tuntuu kuin olisin itse synnyttänyt lapseni. Tunnen yhteisen matkamme kehossani”, Toivola kuvailee.

”Haluan luoda tilaa meidän kaltaisillemme perheille, sillä sitä ei välttämättä olisi, jollen minä sitä itse itselleni ja tyttärelleni raivaisi. Perhemallista riippumatta jokainen on joskus ollut lapsi, ja lapset olivat täällä ennen aikuisia.”

Jani Toivola on helsinkiläinen kirjailija, joka tunnetaan myös isänä, näyttelijänä, juontajana ja vihreiden entisenä kansanedustajana. Toivolan aiempia teoksia ovat mm. Musta tulee isona valkoinen (2016), Kirja tytölleni (2018) ja Rakkaudesta (2021).