Uutiset Sofia Blanco Sequeirosin esikoisteos on älykäs ja hauska kirja voiton tavoittelusta ja saavuttamisesta

Ostoskori on tyhjä.

Uutiset Sofia Blanco Sequeirosin esikoisteos on älykäs ja hauska kirja voiton tavoittelusta ja saavuttamisesta


30.09.2021

Sofia Blanco Sequeirosin esikoisteos on älykäs ja hauska kirja voiton tavoittelusta ja saavuttamisesta

Mikä saa kilpaurheilijan yrittämään mahdotonta kerta toisensa jälkeen? Miksi jaksamme katsoa loputtomasti elokuvia miehistä avaruudessa pelastamassa maailmaa? Voitto on esseeteos voittamisen kulttuurista, miekkailusta, sankaritarinoista ja Havis Amandassa uimisesta.

Sofia Blanco Sequeirosin esikoisteos Voitto on karismaattinen ja silmiä avaava kirja voiton tavoittelusta ja saavuttamisesta. Kirjan esseissä käydään miekkailukilpailuissa, analysoidaan elokuvia, joissa mies on yksin avaruudessa pelastamassa maailmaa, ja havaitaan, että kun maailma palaa, filosofeilla käynnistyvät sössötystalkoot.

”Halusin kirjoittaa voittamisesta, koska en ymmärtänyt omaa tarvettani voittaa. Mistä se tulee? Miksi yksittäiset voitot tuntuvat niin tärkeiltä, vaikka maailman mittakaavassa voittojen tavoittelu esimerkiksi kilpaurheilussa on täysin järjetöntä? Henkilökohtaisten ristiriitojen lisäksi halusin kirjoittaa siitä, millä tavalla voittaminen näkyy myös muualla, kuten filosofiassa, elokuvissa ja suomiräpissä”, Blanco Sequeiros kertoo.

Sofia Blanco Sequeiros on oululaislähtöinen kirjallisuuskriitikko, filosofi ja miekkailija. Hän on kirjoittanut arvosteluja mm. Nuoreen Voimaan ja valmistelee väitöskirjaa tieteenfilosofiasta. Voitto on hänen esikoisteoksensa.