Autofiktiivinen esikoisromaani naiseudesta, joogasta ja setien ehdoilla rakennetusta maailmasta

 
Onnenkissa_kansi.jpg

Aino Vähäpesola: Onnenkissa


Onnenkissan piti olla kirja Edith Södergranista tai oikeastaan siitä, miksi Södergranin runot ovat ajankohtaisia juuri nyt. Mutta samalla siitä tuli autofiktiivinen romaani naiseudesta, joogasta, seksistä, kuolleen miehen asennosta, raitapaidoista ja elämästä setien ehdoilla rakennetussa maailmassa.

“Merkittävistä taiteilijoista halutaan usein kaivaa esiin salaisuuksia, heidän elämistään jalostetaan inspiroivia tarinoita ja teokset puretaan rakennuspalasiksi. Halusin kohdella Edith Södergranin muistoa ja runoja pehmeämmin, hiillostaa vaihteeksi lukijaa. Runous on irrallisia, mahdollisia puheenvuoroja, jotka saavat uuden kodin jokaisesta lukijasta, jonka mielessä ne resonoivat. Onnenkissa kertoo jotain Södergranista muiden aiheiden joukossa, mutta ennen kaikkea yhden lukijan ajatukset ja muistot, joita Södergranin runot nostavat esiin.”, Vähäpesola kertoo.

Vähäpesolan esikoiromaanissa Södergranin runot johdattelevat minäkertojan intiimien tilojen ja tilanteiden ääreen: oman kodin rauhaan, jossa voi meditoida mieltään ja kehoaan irti patriarkaatista, rentouttaa kestohymyn jumittamia suupieliä, muistella ihmissuhteita sekä tarkastella vaatekaapin sisältöä. Feministinen herääminen on kriisiyttänyt kertojan koko elämän. Turhautumisen rinnalle nousee kuitenkin myös mukavuuden, lohdun ja kiihotuksen hetkiä.

Onnenkissa liikkuu esseen, autofiktion ja romaanin välimaastossa ja pakenee määrittelyjä. Se on nerokkaan kaunis ja ikiaikaisen viisas kirja, jonka proosa on valaisevaa ja lohdullista.

Aino Vähäpesola (s. 1994) on helsinkiläinen kustannustoimittaja, joka valmistelee gradua Edith Södergranin runojen feministisestä luennasta.

Kirja julkaistaan 25.4.


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi


Pressikuvat 
Kansi I Kuva 1 I Kuva 2 

Kansi: Anna Salmi
Kuvat: Meri Björn

 

Marja Kihlströmin Iso O – Harjoituskirja vie lukijansa kohti vapaampaa ja syvempää nautintoa

 
Iso O_harjoituskirja.jpg

Marja Kihlström: Iso O – Harjoituskirja

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin Iso O – Matkaopas huipulle nousi nopeasti hitiksi ja on ehtinyt alle vuodessa edetä jo kolmanteen painokseensa. Nyt sen rinnalle saadaan paljon toivottu harjoituskirja, joka vie lukijansa kohti oman seksuaalisuuden ymmärtämistä sekä vapaampaa ja syvempää nautintoa. Tehtävissä lähdetään omakuvan positiivisesta kehittämisestä ja edetään kohti konkreettisia harjoituksia, joissa saa kääriä hihat ja ryhtyä tositoimiin. Kirja sopii kaikille naisille, naiseksi itsensä määritteleville ja heidän kumppaneilleen. Iso O – Harjoituskirja toimii hyvin myös itsenäisenä ilman alkuperäistä kirjaa. Siinä on tilaa kirjoittaa omat muistiinpanot tai sen tehtävät voi tehdä erilliseen vihkoon.

Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti, joka pitää suosittua Puhu Muru -blogia. Marjan herkkä ja ymmärtävä tapa puhua seksuaalisuudesta kannustaa lukijoita rakastamaan itseään ja nauttimaan omasta kehostaan.


Lisätiedot, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:

Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Pressikuvat Kansi I Marja Kihlstöm kuva: Aleksi Rytkönen

 

Arsi Aleniuksen ilkikurinen ja älykäs esikoisromaani rakentaa hyytävän ja koomisen kuvan tästä ajasta ja sen ihmistä

 


arsi-alenius-villa-alpha-hires-02.jpg

Toisen kerranhan sitä vain ollaan nuoria

Hei, sinä keski-ikäinen! Haaveiletko koskaan ruuhkavuosiesi tai autioiden päiviesi keskellä teini-iän loputtomista kesistä, koulutuntien suloisesta ikävystymisestä, villeistä kotibileistä tai tunteesta, että maailma vasta odottaa löytämistään? Että voit vielä elää juuri sellaisen elämän kuin haluat – muuttua sellaiseksi ihmiseksi, jollainen olet aina halunnut olla?

Tervetuloa Villa Alphaan.

Arsi Aleniuksen esikoisteos on ilkikurinen ja älykäs romaani toimittajasta, joka lähtee tekemään juttukeikan Villa Alphaan, elämyspuistoon, jossa keski-ikäiset pääsevät elämään nuoruuden uudelleen. Romaani laskostuu auki kerroksittain ja rakentaa samaan aikaan hyytävän ja koomisen kuvan tästä ajasta ja sen ihmistä.

Arsi Alenius on kirjoittaja, joka on opiskellut journalismia. Kirjallisessa maailmassa hänet tunnetaan terävästä Opus Vei -blogistaan. Villa Alpha on hänen esikoisteoksensa.

arsi_alenius.jpg


Lisätiedot, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:

Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165